Ізраїль не визнає Голодомор в Україні актом етнічного геноциду

Автор/джерело -  ©  Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 28.09.2008 00:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5817

Про це заявила в інтерв`ю “Дзеркалу тижня” посол Ізраїля в Україні Зіна Калай-Клайтман.

"Ізраїль визнає актом геноциду те, що визнане міжнародним правом. А саме: геноцидом вважається знищення за етнічною приналежністю. Таким, зокрема, був Холокост", - пояснила вона.

В той же час, за словами дипломата, Ізраїль визнає, що Голодомор був найбільшою трагедією українського народу, і закликає до його подальшого вивчення.

"Позиція Ізраїля полягає також в тому, що наша країна підтримує ті резолюції міжнародних організацій, наприклад ЮНЕСКО, в яких говориться, що, по-перше, трагедія Голодомору не повинна повторитися, по-друге, вона повинна вивчатися в усьому світі", - заявила Калай-Клайтман.

Як повідомлялося, конгрес США визнав Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом проти українського народу та вшанував пам'ять жертв трагедії.

Президент України Віктор Ющенко не сумнівається, що Генасамблея ООН, зрештою, ухвалить резолюцію про визнання великого голоду 1932-33 рр. актом геноциду.

За матеріалами “Дзеркала тижня”

Від “Аратти”: А ніхто й не сумнівався, що найбільшим "ображеним" є виключно "богообраний" народ дітей ізраєлевих. Про те, що під час Другої світової війни загинуло понад 20 млн. громадян СРСР та 10 млн. тих же німців, вже якось і згадувати незручно... Не кажучи про мільйони загиблих від штучного голоду


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.