Тимошенко лобіюватиме “антинародні” зміни до законодавства

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.09.2008 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5819

Уряд наполягатиме на прийнятті парламентом змін та доповнень до Бюджетного кодексу України на цьому тижні. Вони, у разі прийняття, суттєво збільшать місцеві бюджети.

Про це повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій.

За її словами, прийняття зазначених змін до Бюджетного кодексу дозволить збільшити видатки місцевих бюджетів на 7,5 млрд. грн.

Глава Уряду закликала губернаторів провести відповідні консультації з народними депутатами України та Секретаріатом Президента задля позитивного голосування цього питання. При цьому вона запевнила, що фракція БЮТ у Верховній Раді одностайно підтримає відповідний законопроект. “Це наше з вами спільне завдання, і якщо його не вдасться втілити у життя, то місцеві бюджети додатково недоотримають 7,5 млрд. грн.”, - підкреслила Юлія Тимошенко.

Окрім того, Прем’єр-міністр повідомила, що після прийняття змін до Бюджетного кодексу України видатки зведеного бюджету розподілятимуться між центральним та місцевими бюджетами за принципом 50 на 50. За її словами, таким чином це буде абсолютно інша якість міжбюджетних стосунків.

Юлія Тимошенко також закликала Міністерство фінансів України не допускати додаткового фіскального навантаження на місцеві бюджети, “щоб не виходило так, що чим більше заробляють з податків місцеві бюджети, тим більше вилучень”.

Як загальновідомо, ніні переважна більшість губернаторів є членами НУ або ЄЦ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.