Тимошенко спростувала заяву гаранта про газові борги

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 29.09.2008 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5820

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко спростовує інформацію про існування заборгованості за газ, закачаний в українські підземні газосховища (ПСГ).

Про це вона заявила сьогодні журналістам.

Коментуючи, озвучену на засіданні РНБО 26 вересня, інформацію, що Україна не сплатила закачаний до ПСГ газ, вона повідомила, що на даний час НАК "Нафтогаз України" сплачено 9,5 млрд куб. м газу, що знаходиться в ПСГ.

Вона підкреслила, що до початку опалювального сезону компанія планує закачати до ПСГ і сплатити 16 млрд куб. м газу. "Така ситуація склалася вперше за багато років. Раніше, до початку опалювального сезону НАК "Нафтогаз України" належало 0 куб м газу. Він весь знаходився на балансі корупційний структур", - заявила вона.

Тимошенко заявила, що політичні провокації поглиблюють політичну нестабільність в Україні.

"Мене послідовно звинувачували в політичній зраді, національній зраді, але крок за кроком ставало, очевидно, що ці звинувачення безпідставні, але це не додавало стабільності в країні", - заявила прем'єр-міністр.

Вона підкреслила, що на її думку, політична боротьба, напередодні президентських виборів, не повинна переходити межі, що несе загрозу стабільності в країні.

"Це антиукраїнська позиція", - підкреслила вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.