Куди зникають гроші? Демократичний уряд вправно фінансує армію

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.09.2008 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5823

Уряд, у проекті Державного бюджету України на 2009 рік, заклав у 3,5 рази більше коштів на фінансування армії.

Про це заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на брифінгу після селекторної наради, яку провела з головами обласних державних адміністрацій.

“Таких рекордних показників ще жоден уряд не мав”, - зауважила вона.

За словами Юлії Тимошенко, ці кошти будуть спрямовані на озброєння армії, що суттєвим чином посилить її обороноздатність.

“Все, що міг зробити Уряд для збільшення фінансування армії - на сьогодні ми зробили - далі слово за Верховною Радою”, - сказала прем’єр-міністр.

Як повідомлялося раніше, Президент Ющенко на минулому тижні публічно визнав, що фінансування армії, яке нібито здійснює демократичний уряд є вкрай незадовільним. Він висловився за те, щоб військовий бюджет був на рівні більш як 30 млрд. грн.

26 вересня члени РНБО проголосували за необхідність збільшити фінансування Збройних Сил України у 2009 році до 32,4 млрд. грн.

Замість післямови. Втім, нам, пересічним громадянами абсолютно не зрозуміло, куди саме зникають гроші в українській армії? Не тільки ті, що виділяються із держбюджету. А, наприклад, ті, що мають надходити від продажу так званих надлишків зброї. Або ті, що отримані від прихватизації так званих надлишкових земель Міністерства оборони, включаючи розпродаж військових містечок.

Ми б вельми хотіли почути чітку відповідь на це від головнокомандувача особисто. Адже, не є таємницею, що, наприклад, до земельних оборудок має прямий стосунок очільник СП Віктор Балога.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.