Перспектива дострокових виборів стає реальною

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.09.2008 14:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5827

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко вважає, що за декілька днів загроза розпуску Верховної Ради може стати реальністю.

Про це він заявив сьогодні під час ранкового пленарного засідання парламенту.

За словами Івана Кириленка, «організатори, натхненники та ті, хто живе ілюзіями, це прорахували, йдучи на цей крок».

У той же час, за словами лідера фракції БЮТ, є великий сумнів у тому, що перед новим роком на виборчі дільниці прийдуть громадяни України. Він нагадав, що явка на дострокових виборах має становити мінімум 50%.

Іван Кириленко наголосив, що в разі недостатньої явки виборців наступні вибори відбудуться за 40 днів. «Але що це буде за парламент, чиї прихильники прийдуть на дільниці, хто буде переможцем таких перегонів?» - сказав Кириленко.

Як повідомлялося раніше, коаліційні переговори зі створення нової коаліції у парламенті практично не ведуться. Фракція НУ-НС фактично грає у дурників, замість пошуку компромісу із партнерами - висуваються нові ультиматуми.

Втім, така тактика не є новиною. Нагадаємо, що й раніше нашоукраїнці підтримували ідею демкоаліції лише на словах, а насправді - висуваючи безліч умов, вели кулуарні переговори із ПР. Це спричинило появу коаліції С.Р.А.К.А. між ПР, КПУ та СПУ, що, врешті, призвело до дострокових виборів.

У парламенті нинішнього сликання, після кулуарних баталій, інспірованих із Банкової, було утворено демкоаліцію, при тому, нашоукраїнці, близькі до очільника СП Віктора Балоги, до останнього моменту блокували її створення наполягаючи на утворенні ширки із ПР. Пізніше, після утворення ЄЦ, колишні нашукраїнці-єцуни фактично дезорганізовували роботу демкоаліції, зриваючи парламентські голосування. Врешті, на посатку вересня, за ініціативою НУ, фракція НУ-НС вийшла із демкоаліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.