Губернатор-нашоукраїнець запроваджує політичну цензуру

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.09.2008 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5828

Народний депутат БЮТ журналіст Віктор Уколов вимагає від Президента повести службове розслідування факту запровадження політичної цензури головою Черкаської ОДА та порушити питання про відповідність його займаній посаді.

Про це йдеться у зверненні депутата до Президента України.

Уколов зазначив, що нещодавно стало відомо про припинення дії договору між засновником і власником друкованого видання, газети «Молодь Черкащини», Черевком О. В., головою обласної державної адміністрації, в односторонньому порядку з видавником – ПП «Прес-експрес 2000».

Віктор Уколов наголосив, що, за інформацією журналістського колективу видавника ПП «Прес-експрес 2000», причиною розірвання договору стало висвітлення діяльності всіх політичних партій Черкащини, а не блоку «Наша Україна – Народна самооборона», як того вимагав голова обласної державної адміністрації.

«Фактично без роботи залишилось 12 працівників газети «Молодь Черкащини», професійна придатність яких жодного разу не ставилась під сумнів громадськістю Черкащини. Журналісти позбавлені права на професію, а українське суспільство вперше за час Вашого, пане Ющенко, президентства, зустрілося з фактом нахабної цензури засобу масової інформації», - йдеться у зверненні.

Народний депутат підкреслив, що «безпрецедентний грубий тиск на журналістів «Молоді Черкащини» з боку голови обласної державної адміністрації дискредитує головне досягнення Помаранчевої революції – свободу слова і ставить під сумнів моральний авторитет нашої влади».

Віктор Уколов вбачає у діях голови обласної державної адміністрації, Черевка О. В., порушення Конституції України та Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» та вимагає проведення службового розслідування факту використання ним службового становища, а також порушити питання про відповідність його займаній посаді.

Нагадаємо, Конституція України прямо й однозначно забороняє політичну цензуру у будь-якому вигляді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.