Наливайченку кортить побачити Лазаренка в українській буцегарні

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 30.09.2008 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5829

В.о. голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко вважає, що Київ і Вашингтон зможуть домовитися в питанні екстрадиції колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

Про це він заявив під час офіційного візиту до Вашингтона.

"Є всі шанси", - додав Наливайченко.

Нагадаємо, 25 вересня ц.р. перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Степан Гавриш повідомив про те, що Україна розпочала переговори з США про екстрадицію П.Лазаренка.

З 1999 р. Лазаренко вважається політичним біженцем у США. Американська прокуратура висувала проти Лазаренка, що очолював український уряд з червня 1996 р. по липень 1997 р., звинувачення в здирництві, шахрайстві, перевезенні вкрадених авуарів і "відмиванні" в 1994-1999 рр. 280 млн дол., проте пізніше суддя понизив цю суму до 10 млн. дол.

У серпні 2006 р. суд США засудив Лазаренка до 9 років в'язниці і штрафу в 10 млн дол. В очікуванні суду Лазаренко провів у в'язниці більше чотирьох років, після чого його випустили під домашній арешт під заставу в 65 млн. дол.

У минулу суботу апеляційний суд розглянув скагру адвокатів Лазаренка та скасував звинувачення у відмиванні грошей та здирництві,як недоведені судом і повернув справу у суд першої інстанції.

Наразі, фактично всі звинувачення проти Лазаренка спростовані судовими інстанціями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.