Цінова війна. Льоня Космос піклується про добробут киян

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 30.09.2008 18:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5834

Головне управління цінової політики Київської міської державної адміністрації допускає підвищення тарифів на проїзд в метро і наземному громадському транспорті в 3-4 рази до 1,5-2 гривень за одну поїздку в листопаді.

Про це журналістів повідомив начальник управління Василь Яструбинський.

«Підвищення цін на проїзд можливо з листопада, можливо не з 1 листопада, а просто в листопаді», - сказав Яструбинський.

За його словами, за розрахунками управління вартість разового проїзду в метро повинна збільшитися в 4 рази або на 1,5 гривень до 2 гривень/поїздка.

За словами Яструбинського, цей тариф таким чином покриватиме собівартість однієї поїздки в метро і враховуватиме рентабельність 2-3%.

В той же час, за розрахунками управління, вартість разового проїзду в наземному транспорті при покупці пасажиром квитка безпосередньо в автобусі, тролейбусі або трамваї повинна також збільшитися в 4 рази або на 1,5 до 2 гривень/поїздка, а при покупці квитка за їх межами вартість разового проїзду повинна збільшитися в 3 рази або на 1 гривну до 1,5 гривні/поїздка.

Яструбинський підкреслив, що така різниця в ціні разового проїзду в наземному транспорті залежно від місця покупки квитка пов’язана з наміром, щоб пасажири не відволікали водіїв при покупці квитків в салоні.

Крім того, Яструбинський відзначив, що розпорядження Київміськадмінстрації про затвердження тарифів на проїзд є регуляторним актом і процедура його затвердження займає близько 1 місяця.

У зв’язку з цим він і допускає, що підвищення тарифів може відбутися не раніше листопада.

Як повідомлялося раніше, Київська міська рада рекомендує Київській міській державній адміністрації встановити граничну вартість проїзних квитків для проїзду в метро і наземному громадському транспорті 60-799 гривень залежно від їх терміну дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.