Тимошенко клянеться, що ніколи не здасть трубу і національні інтереси

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.10.2008 16:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5838

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що захищатиме національні інтереси при розгляді питання щодо встановлення ціни на російський газ для України.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції, повідомляє прес-служба Кабміну.

“Я ніколи в житті ні за які ціни на газ не переступлю ключових національних інтересів України, бо вони для мене є святими і я буду їх дотримуватися стільки, скільки перебуватиму в політиці”, - підкреслила Прем’єр-міністр України.

Юлія Тимошенко запевнила, що Уряд України відстоюватиме таку ціну на газ, яка не буде шоковою для економіки нашої країни. Водночас, вона не сумнівається у підвищенні існуючої ціни на природній газ – “ми поступово, крок за кроком, мусимо доходити до ринкової вартості природного газу. Безумовно, ми добиватимемось якомога нижчої ціни, але переговорний процес покаже, як це може відбутися і яка буде ціна”.

Окрім того, Юлія Тимошенко зазначила, що газотранспортна система України перебуває поза межами будь-яких переговорних процесів. За її словами, газотранспортна система України на 100% є державною власністю.

Водночас прем'єр повідомила, що має у своєму розпорядженні інформацію про підготовку провокацій з питання ГТС у зв'язку з майбутніми переговорами в Москві про поставки природного газу в Україну.

«Я знаю, які провокації зараз здійснюються певними політиками. Я хочу запевнити, що жодна ціна на газ, ніяких успішних газових переговорів не можуть зашкодити національним інтересам», - наголосила вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.