Коаліційні пристрасті. Сьогодні переговори мають продовжуватися

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.10.2008 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5839

БЮТ і НУНС мають наміри продовжити переговори про відновлення коаліції по завершенню пленарного засідання ВР у середу.

Про це повідомив в інтерв’ю журналістам депутат від БЮТ Андрій Кожем'якін.

"Одразу після завершення засідання Верховної Ради ми продовжимо переговори в кабінеті спікера", - сказав він.

На переконання бютівця, під час цих переговорів НУНС може вийти "з уже конкретними, більш реальними, пропозиціями щодо об'єднання з БЮТ".

Кожем'якін відзначив, що БЮТ уже іде на певні поступки, зокрема, Юлія Тимошенко заявила, що погоджується на всі умови Президента.

Він спростував, що на переговорах особисто ображав В’ячеслава Кириленка, зокрема називав його "клоуном".

"По-перше, я його клоуном не називав. А, по-друге, виникла ситуація, коли, наприклад, мені здавалося, що В’ячеслав Кириленко повівся нетактовно. Я про це йому так тактовно і сказав", - запевнив бютівець.

Загалом Кожем'якін охарактеризував атмосферу переговорів як "творчу".

На запитання, чи можна сподіватись, що в такій творчій атмосфері буде створена коаліція, він відповів: "Я думаю, що не тільки можна сподіватися на те, що вона буде, а можу сказати точно, що вона буде".

Переговори між НУНС та БЮТ у вівторок ввечері були зірвані "через образливі висловлювання" бютівців на адресу лідера фракції НУНС В’ячеслава Кириленка.

Про це заявив в інтерв'ю журналістам в середу член НУНС Роман Зварич.

"Були дуже образливі, я б навіть сказав хамські висловлювання з боку одного з заступників керівника фракції БЮТ на адресу керівника нашої фракції, через це переговори були зірвані, і значна частина нашої фракції, яка представляє партію НСНУ, була вимушена вийти з переговорів", - розповів Зварич.

Він не уточнив, які саме це були висловлювання, однак за словами джерел "Української правди", вони полягали в тому, що заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем'якін "грізним, погрожуючим тоном обіцяв НУНС їх виховати".

Разом із тим Зварич підтвердив інформацію про судовий позов, складений окремими членами БЮТ щодо оскарження рішення НУНС про вихід з коаліції, сказавши при цьому, що точно не знає предмету позову.

"Разом з тим я вважаю, що це не має стати остаточною крапкою в переговорах. Нам треба повернутися в конструктивне русло, і я маю надію, що наші колишні партнери будуть утримуватися від будь-яких хамських висловлювань на адресу наших керівників", - сказав Зварич.

У свою чергу інший член НУНС Юрій Кармазін заявив, що вважає неввічливою поведінку Кириленка, який запізнився на зустріч на 40 хвилин, а коли зайшов, то не вибачився за запізнення.

"Я також вважаю хамським те, що коли говорить прем’єр, її постійно перебивають. А потім всі розпалилися і почали один одного ображати, говорити щось на кшталт: подивися на себе, ти ж клоун", - розповів Кармазін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.