Коаліційні пристрасті. Задля збереження демкоаліції нардепи виконали волю гаранта

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 2.10.2008 15:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5842

Сьогодні нардепи скасували всі скандальні законопроекти, які були ухвалені 2 вересня і викликали істеричну реакцію Банкової.

БЮТ виконав свої зобов’язання і тепер НУ-НС має виконати свої.

Про це заявив в інтерв’ю журналістам народний депутат України Андрій Портнов після голосування про скасування ряду законів, прийнятих 2 вересня фракціями Партії регіонів та БЮТ.

За його словами, сьогодні будуть продовжені консультації щодо створення коаліції спочатку між БЮТ і НУ-НС, а потім із з фракцією Блоку Литвина.

Портнов підкреслив, що БЮТ готовий виконати будь-які ультиматуми «ради того, щоб зберегти парламент, щоб країна знову не опустилася до хаосу».

Портнов підкреслив, що скасування законів – «це був політичний крок», оскільки закони були конституційними «це були гарні закони і жаль, що вони були скасовані».

Портнов не виключає можливості нових ультиматумів від фракції НУ-НС. При цьому він заявив: «ми до цього готові».

За його словами, фракція БЮТ та уряд вже багато місяців працює «в системі ультиматумів» і тому «одним менше або більше».

«Нас налякати ультиматумами уже неможливо», - додав Портнов.

Наразі перговори поновилися.

Тим часом, Президент Ющенко, перебуваючи у Львові, сказав журналістам, що підпише Указ про дострокові вибори у разі, якщо у визначений термін, у парламенті не буде створено коаліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.