Смерть екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка була насильницькою

Автор/джерело -  © HTH



Дата публiкацiї - 29.07.2006 21:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=585

Про цей факт свідчать ушкодження на його тілі, - заявив колишній керівник міністерства охорони здоров’я Микола Поліщук в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня».

Поліщук: Кравченко не міг сам себе застрелити

Поліщук заявив, що «за характером поранень, зафіксованих у документах, можна однозначно стверджувати, що це насильницька смерть. Ці пошкодження не могли бути нанесені рукою однієї і тієї ж людини. Можливість того, що це міг бути самостріл, має бути виключена».

До того ж, за словами колишнього міністра, Кравченко не міг вистрелити у себе двічі. «Я стверджую, що через кілька секунд після першого поранення, ця людина не здатна була здійснювати цілеспрямовані, точні дії. Це виключено», - підкреслив Поліщук.

Він також спростував інформацію про те, що між двома пострілами була тривала перерва: «Не могло пройти не те, що десяти хвилин, але навіть дві». При цьому він пояснив, що за цей час і при такому пораненні Кравченко мав зробити декілька вдихів. Однак експертиза показала, що у його легенях крові не було, – сказав Поліщук.

Нагадаємо, що минулого тижня Генпрокуратура відновила розслідування карної справи щодо загибелі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Як повідомив генеральний прокурор України Олександр Медведько, у керівника МВС Юрія Луценка з’явилася інформація, яка спростовує версію самогубства Кравченка.

Нагадаємо також, що екс-очільника Міністерства Внутрішніх Справ Юрія Кравченка знайшли мертвим із вогнепальним пораненням 4 березня минулого року під Києвом. Того ж дня заступник міністра внутрішніх справ Петро Коляда повідомив, що поблизу дачі екс-міністра чули два постріли.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.