Не всі депутати НУ-НС слухали гаранта: комусь не дозволили, а хтось сам пішов

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 7.10.2008 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5860

За дивним збігом обставин, саме на час зустрічі із Президентом Ющенком, про яку повідомили офіційно ще на минулому тижні, його кума, нардепа Давида Жванію терміново викликали у ГПУ.

Про це повідомила прес-служба НС.

Проте, Жванія прийшов на Банкову, але охорона його не пропустила ні разом із колегами, ні окремо.

Сам Жванія повідомив журналістам, що учора пізно ввечері він отримав виклик до Генеральної прокуратури на 10.00 годину. Він нагадав, що раніше зустріч у Президента планувалася саме на 10.00.

«Ось така подвійна перестраховка», – сказав Жванія.

Ще двоє депутатів Народної Самооборони – Олександр Омельченко та Олесь Доній – залишили зустріч фракції “Наша Україна – Народна самооборона” із Президентом України Віктором Ющенком.

Омельченко пояснив свій крок тим, що уперше за 17 років незалежності народного депутата (йдеться про Давида Жванію) без пояснення причин не було допущено в офіс Президента.

«Я не можу відповісти, чи було це зроблено з відома голови секретаріату Віктора Балоги, чи без відома – теж не можу відповісти», - сказав Омельченко.

Прес-служба Президента, через декілька годин після зустрічі із нардепами, пояснила позицію чи то глави держави, чи то Балоги:

«У тому, що народний депутат Жванія не знайшов своє прізвище у списках парламентаріїв із фракції НУ-НС, запрошених на зустріч із Президентом, немає нічого дивного. Його офіційно не запросили на цю зустріч. Більше того, Жванія добре знає, що його не запрошують до Секретаріату Глави держави впродовж останніх місяців, відколи він обрав амплуа головного антипрезидентського «компроматника». Спілкування у стилі «компри» і «мату», яке є характерним для окремих представників українського політику му, Президент вважає неприйнятним для цивілізованого політичного діалогу. Саме тому Глава держави залишає за собою право самостійно визначати з ким, коли, і в якому форматі спілкуватися.

До речі, таким правом скористалися і парламентарії, які під час минулої зустрічі Віктора Ющенка з фракцією НУ-НС вручили «червону картку» депутату Буту».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.