Народ має знати імена коаліційних героїв. Луценко повідомив, хто заважає демкоаліції

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.10.2008 14:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5862

Лідер “Народної самооборони”, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що у фракції "Наша Україна – Народна самооборона" лише п'ять чоловік категорично проти відновлення демократичної коаліції.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Кабміні.

Серед цих людей - "брат Президента, кума й інші люди з близького оточення глави держави", - сказав Луценко.

“Я знаю про те, що є підписи (про згоду на відтворення коаліції), в яких не вистачає буквально 5 чоловік, але є більш як 30 підписів, ще більш як 10 чоловік дали згоду поставити підписи, і у цей момент цей процес йде (на засіданні фракції)”, - підкреслив Луценко.

Він зазначив, що “технічна готовність” продемонструвати Президенту те, що переважна більшість НУ-НС підтримує відновлення коаліції, була сьогодні на зустрічі у Президента. Але коли депутат Володимир Стретович запропонував обговорити це питання і “продемонструвати волю фракції”, “Президент розвернувся і втік із зустрічі з НУ-НС, стверджує Луценко.

Лідер НС Луценко не виключає, що на засіданні фракції “Наша Україна – Народна самооборона”, яке проходить у ці хвилини, буде ухвалено рішення про відновлення коаліції з Блоком Юлії Тимошенко.

Він підкреслив, що якщо це питання на голосування не поставить лідер фракції Вячеслав Кириленко, то це зроблять його заступники.

“У разі відмови Кириленка поставити хоч раз питання на голосування, це зроблять його заступники – або Стецьків, або Тарасюк, або інші колеги, в яких є відповідальність перед країною”, - підкреслив Луценко.

Він також вчергове заявив, що зараз не вважає себе членом команди Президента України Віктора Ющенка.

При цьому Луценко зазначив, що очолює «Народну самооборону», яка делегувала його до парламенту, а потім – в уряд.

«Я працюватиму міністром внутрішніх справ до тих пір, поки більшість парламенту не змінить свою точку зору. Не вважаю геройством залишати посаду для того, щоб на це місце прийшли авантюристи, які заварили кашу на всю країну», - підкреслив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.