Після зустрічі з гарантом. Кириленко знову пригадав 2 вересня

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.10.2008 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5863

Лідер фракції НУНС В'ячеслав Кириленко вважає, що створенню демкоаліції заважає 2 вересня. Бо немає оцінки.

Про це він промовив із парламентської трибуни.

“Друге вересня в українському парламенті, нажаль, відбулося. І тепер робити вигляд, що цілий місяць не відбувалося реальної коаліції між ПР, комуністами і БЮТом - неможливо. Ці події мали місце в українській історії”.- сказав Кириленко.

Кириленко наголосив, що, починаючи з 2 вересня, “парламент ухвалив велику кількість рішень", значна частина яких "суперечать нашим національним інтересам”. Голова партії НСНУ вважає, що “для того, щоб подібне більше не повторилося, імовірні партнери повинні вийти на режим довіри одне до одного”. На його переконання, для того, щоб така довіра виникла, “потрібно дати бодай мінімальну, але принципову оцінку тому, що відбулося”.

Кириленко з трибуни поінформував виборців, що “із тих позицій, які потрібно було розв’язати, щоб відновити чи по-новому створити коаліцію, більша частина врегульована”. В той же час він наголосив, що “не врегульоване одне принципове питання, яке чомусь дехто із колег, маніпулюючи поняттями", намагається охарактеризувати як суто грузинське питання".

"Однак це питання про Україну, - переконаний Кириленко, - Це питання про те, як ми бачимо суверенітет рідної країни у найближчі майбутньому”. Як зазначив голова “Нашої України", це питання стосується того, “чи ми будемо дозволяти, щоб чужоземні війська туди-сюди їздили нашою територією, чи ми будемо дозволяти, щоб чужоземні кораблі плавали , куди їм дасть команду інша столиця?” “Чи ми будемо поважати власний суверенітет, власну країну, власні національні інтереси і власний народ?” – звернувся до депутатів Кириленко.

“Ми відстоюємо інтереси виборців, які командирували нас в парламент для того, щоб ми захищати національні цінності, національні пріоритети і національний інтерес. Інколи в цій боротьбі ми змагалися лише з опозицією, інколи доводилося боротися і з нашими колишніми партнерами, які по-своєму розуміють національний інтерес. Ми і надалі будемо відстоювати таку позицію, бо вона відповідає позиції наших виборців, а їх - мільйони”. - заявив Кириленко.

“Весь парламент, вся країна повинні знати – ми ніколи і нікому не ставили і не будемо ставити ультиматумів, - наголосив Кириленко, - Ми лише оголошуємо свої програмні принципи”. “Я розумію, що безпринципним політикам, які зараз “ревуть” в залі, це не подобається”, - завив політик. Він вважає, що цим політикам “набагато легше “під килимом” здійснювати ситуативні домовленості”.

“Ми просто приймали на озброєння програмові принципи, які тут же оприлюднювали і перед опонентами, і перед колишніми, а, можливо, й майбутніми своїми партнерами”, - підкреслив Кириленко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.