ОБСЄ обурено брехнею росіян

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.10.2008 17:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5869

Керівник місії ОБСЄ в Грузії Тері Хакала звинуватила російські ЗМІ в розповсюдженні провокаційної і помилкової інформації відносно роботи Місії, підкресливши, що подібні дії створюють пряму загрозу безпеці персоналу ОБСЄ.

У минулу нелілю "Газета GZT.ru" з посиланням на джерела в Цхинвалі розповсюдила припущення, що спостерігачі ОБСЄ пов'язані з терактом 3 жовтня, коли в районі штабу російських миротворчих сил вибухнув автомобіль.

Видання вказало, що конфіскована російськими військовими машина, яка виявилася начиненою вибухівкою, була затримана в той час, коли вона слідувала за колоною машин ОБСЄ. У кожній машині, за словами джерела "Газети GZT.ru", було по двоє громадян Грузії. Під час вибуху двоє з них загинули, двоє отримали поранення.

У вересні, власті Південної Осетії заявляли, що в підвалі цхинвальського офісу Місії ОБСЄ були виявлені антиосетинські листівки і прокламації - це повідомлення було категорично спростоване представниками міжнародної організації.

"Я обурена, що продовжується кампанія розповсюдження помилкової інформації проти місії, з метою зриву її зусиль по мирному вирішенню конфлікту. Припустити, що ОБСЄ якимсь чином пов'язаний з вибухами, протіворечит здоровому глузду і дуже небезпечно для і так напруженої ситуації", - заявила глава місії Тері Хакала.

Вона засудила і попередні спроби розповсюдження "повністю безпідставних заяв проти ОБСЄ".

"Розповсюдження помилкової пропаганди про місію, яка включає декілька попередніх повністю помилкових інформаций про персонал ОБСЄ і про його офіс, це серйозна справа, подібні дії ставлять під загрозу персонал ОБСЄ і таке може бути сприйнято як сигнал небажання працювати конструктивно з боку тих, хто за це несе відповідальність", - відзначила Хакала.

Глава Місії ОБСЄ підкреслила, що приєднується до заяви керівника ОБСЄ, міністра закордонних справ Фінляндії Олександра Стуба, висловлює глибоке співчуття сім'ям загиблих під час вибуху в Цхинвалі і бажає швидкого одужання пораненим.

Нагадаємо, в результаті вибуху на території штабу миротворчих сил в Цхинвалі конфіскованого в зоні безпеки автомобіля, загинули сім військовослужбовців, зокрема начальник об'єднаного штабу Іван Перік, четверо військових було поранено.

За матеріалами NEWSru


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.