Регіонали теж підтвердили - клерки гаранта забрехалися

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 8.10.2008 12:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5874

Народний депутат, перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заперечує згоду всіх учасників консультацій з Президентом в середу на проведення позачергових парламентських виборів. Діалогу не було - був монолог гаранта.

Про це він сказав журналістам.

«Це неправдива інформація, яка була надана Секретаріатом Президента», - сказав він.

Депутат підкреслив, що преса не була допущена на консультації і прес-секретар глави держави самовільно тлумачила хід консультацій.

Єфремов підкреслив, що на зустрічі з головою Ради Арсенієм Яценюком лідери фракцій виразили свою незадоволеність такою заявою прес-служби Ющенка.

«Так робити не можна, тому що кожен присутній на цій нараді висловив свою точку зору, яка зовсім не одностайна з точкою зору Президента», - сказав він.

Парламентарій відзначив, що на консультаціях взагалі не розглядалося питання про підтримку лідерами фракцій позачергових виборів, а представники політичних сил і керівництво Ради просто прослухали годинну лекцію Ющенка про те, що у нього є повноваження на розпуск Ради.

Як повідомлялося, прес-служба Президента заявила про згоду голів всіх фракцій Верховної Ради на проведення позачергових виборів парламенту.

Фракція БЮТ спростувала цю заяву прес-секретаря Президента.

Згідно статті 90 Конституції, рішення про дострокове припинення повноважень Ради ухвалюється Президентом після консультацій з головою парламенту, його заступниками і головами депутатських фракцій в Раді.

16 вересня коаліція БЮТ-НУНС розпалася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.