Відео з Президентом коментують. Реакція БЮТ

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 8.10.2008 23:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5882

Рішення про розпуск парламенту вступить в силу лише після офіційного оприлюднення відповідного Указу.

Про це заявив в коментарі представник фракції БЮТ Андрій Портнов.

Він підкреслив, що будь-які правові акти набувають чинності після їх офіційного оприлюднення.

Портнов сказав, що Блок Юлії Тимошенко завтра повідомить, чи оскаржуватиме рішення Президента України Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради України в суді.

Зокрема, він пообіцяв, що завтра БЮТ спільно зі своїм лідером ухвалить остаточне рішення і оприлюднить його на брифінгу.

Водночас Портнов назвав крок Ющенка антиконституційним та таким, що суперечить здоровому глузду та вимогам закону. Він нагадав позицію БЮТ, що протягом року після дострокових парламентських виборів Президент України не має права розпускати парламент, а цей термін, за словами А.ПОРТНОВА, спливає після 23 листопада.

“Адекватну оцінку діям Президента поставить суспільство – помноживши на нуль рейтинг довіри до нього”, - сказав він.

Портнов зауважив, що оголошення рішення про вибори не означає, що вони будуть проведені. Він підкреслив, що провести вибори в умовах, коли розпуск парламенту не відповідає Основному Закону, можна лише в умовах політичного компромісу, якого сьогодні немає.

“За відсутності компромісу провести такі вибори буде дуже важко”, - сказав представник БЮТ.

“Це ж треба так неповажати свою країну і народ, щоб у час, коли всі знають, що Президент за межами держави, по телебаченню крутять відеозапис його звернення із такого важливого питання” - сказав віце-спікер Микола Томенко.

Він повідомив, що за його інформацією, текст Указу має з'явитися завтра, попри те, що всі знають, що Президент Ющенко фізично відсутній у державі. За його словами, виникає питання, хто ж тоді підписав Указ? Томенко висловив підозру, що це може зробити керівник СП Віктор Балога.

Томенко нагадав, що Президенту Конституцією заборонено делегувати кому б то не було свої повноваження і що це - кримінальний злочин.

“Це жахливо, коли державою насправді керують клерки” - підсумував Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.