Гроші на вибори. В обмін на бюджет

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 9.10.2008 14:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5889

Перед виборчими питаннями парламент зобов’язаний ухвалити бюджет на наступний рік.

Про це повідомив на брифінгу Заступник Голови Верховної Ради України, бютівець Микола Томенко.

За його словами, фракція БЮТ пропонуватиме керівникам інших парламентських фракцій невідкладно розглянути три принципових бюджетних питання, що стосуються життя кожного українця вже сьогодні. «З 1996 року Україна ще не входила у наступний бюджетний рік без затвердженого Держбюджету. Якщо парламент піде на дострокові вибори, не ухваливши відповідні законопроекти, це буде злочином перед українським народом», - вважає Микола Томенко.

Він зазначив, що першим законопроектом БЮТ пропонує розглянути внесення змін до держбюджету стосовно виділення коштів на виконання законопроекту «Про престижність шахтарської праці», на виплату громадянам знецінених заощаджень та підтримку функціонування нашої армії.
Другий законопроект – підготовлений і вже розглянутий у першому читанні Бюджетний кодекс на 2009 рік, який дозволить органам місцевого самоврядування почувати себе більш впевнено у фінансовому плані у наступному бюджетному році. Останнім законопроектом, що пропонує розглянути БЮТ, є Проект Державного бюджету на наступний рік.

«Після того, як ці три законодавчі ініціативи будуть розглянути, ми готові послухати ініціаторів дострокових виборів щодо внесення змін до виборчого законодавства та виділення коштів на фінансування виборчої кампанії», - зазначив Микола Томенко. Він додав, що, зважаючи на вказівку Президента із Риму про те, що усі зміни для проведення виборів необхідно затвердити сьогодні, БЮТ готовий працювати у цілодобовому режимі.

«Такий «дембельський акорд» парламенту VI скликання був би високо оцінений українським народом. Задля недопущення хаосу та анархії в країні на фоні всесвітньої фінансової кризи, необхідно насамперед підтримати людей та забезпечити їм нормальне життя хоча би до кінця цього бюджетного року», - зазначив Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.