Бунт на кораблі НУ-НС

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 9.10.2008 15:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5891

Партії “Вперед, Україно!”, “Народний Рух України”, “Християнсько-демократичний союз”, Європейська партія і Партія захисників вітчизни, що входять в блок “Наша Україна - Народна Самооборона”, вважають помилковим призначення позачергових виборів парламенту.

Про це сказали лідери партій журналістам на брифінгу.

Зокрема, лідер НРУ Борис Тарасюк підкреслив, що відповідні політичні сили підписали документ щодо створення коаліції між фракціями БЮТ, НУНС і Блоком Литвина.

Лідер ХДС Володимир Стретович вважає, що призначення позачергових виборів не поліпшить політичну ситуацію. «Ми виступали проти виборів і вважаємо, що вибори в цей критичний для держави час не є кращим способом рішення конфлікту», - сказав він.

На думку лідера Партії захисників вітчизни Юрія Кармазіна, призначення Президентом Віктором Ющенком позачергових виборів Ради є неконституційним. «Хочу сказати, що нічого спільного з Конституцією України цей указ не має. Він не базується на Конституції. Значить, він є таким, який може бути оскаржений і може бути не виконаний», - сказав він.

Кармазин також відзначив, що після видання указу про призначення виборів, партія провела екстрене засідання і ухвалила на ньому рішення ініціювати проведення референдуму про довіру політиці Ющенка. За його словами, цей референдум доцільно провести до проведення виборів парламенту.

Решта лідерів також вважає безвідповідальним проведення парламентських виборів під час світової фінансової і економічної кризи. За їх словами, у них немає домовленості з БЮТ із включення їх в списки цієї політичної сили на вибори Ради 7 грудня.

Нагадаємо, народний депутат, заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов прогнозує, що окремим депутатам, членам фракції блоку «Наша Україна - Народна Самооборона» буде запропоновано увійти до списку БЮТ на позачергових виборах парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.