Вступ Росії до СОТ відкладається на 2007 рік

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 1.08.2006 01:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=590

Керівник російської делегації на переговорах про вступ Росії до СОТ Максим Мєдвєдков заявив, що країні не вдасться приєднатися до організації до кінця 2006 року.

За словами чиновника, приєднання до СОТ може не відбутися і в 2007 році. Мєдвєдков підкреслив, що, незважаючи на це, у Росії існує дуже непогана можливість вступити до СОТ наступного року. Він нагадав, що рішення про приєднання до світової торгової організації має бути ратифікувати парламент, на що буде потрібно понад три місяці, повідомляє РІА "Новости" .

Мєдвєдков уточнив, що згоди на приєднання Росії до ВТО не дали чотири країни: США, Коста-Ріка, Молдова та Грузія. Грузія в липні 2006 року відкликала свій підпис під договором, висунувши ряд вимог, а Молдова веде переговори про надання доступу товарів місцевих виробників на російський ринок. Коста-Ріка не згодна з високим митом на цукор, зарезервованим російським урядом для захисту виробників.

Раніше керівник Мінекономрозвитку Герман Греф заявляв, що переговори з США повинні завершитися до кінця жовтня, а до березня будуть завершені багасторонні переговори. Ці терміни зафіксовані у відповідних дорученнях президентів Росії і США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.