МВФ прогнозує високу інфляцію по СНД

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 12.10.2008 22:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5911

Інфляція у країнах СНД за підсумками 2008 року буде досить високою.

Про це заявив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду /МВФ/ Домінік Стросс- Кан на засіданні Міжнародного валютно-фінансового комітету /МВФК/, що відбулося в суботу. Текст його виступу пізніше розповсюдила прес-служба МВФ.

Голова МВФ відзначив, що "реальний річний приріст ВВП у більшості країн СНД був високим і в 2007 році перевищив 8 відсотків". Проте, за його словами, "світова фінансова криза серйозно позначиналася на цьому регіоні". У результаті, за оцінкою керівника МВФ, "річний приріст ВВП у 2009 році становитиме менше 6 відсотків".

Серед основних причин інфляції Стросс-Кан назвав високі світові ціни на паливо та на продовольство. Інфляція, за його словами, у країнах СНД за підсумками 2008 року становитиме понад 15 відсотків і "дещо знизиться" в 2009 році.

Від “Аратти”: кожного разу, коли публічно виступає видатний економіст і банкір Віктор Ющенко, ми традиційно чуємо, що у високому рівні інфляції винен виключно уряд демкоаліції.

Як бачимо, думки менш видатного економіста, директора МВФ і світоча української економічної думки - не збігаються. І, за дивним збігом обставин - решта економічних експертів також чомусь іншої думки, ніж всенародно обраний гарант.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.