Хроніки виборів. Нардепи і українські чекісти взаємно нам'яли боки

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 14.10.2008 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5920

Народний депутат, заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін заявляє про побиття 4 депутатів від фракції співробітниками спецпідрозділу “Альфа” Служби безпеки України в будівлі Центральної виборчої комісії. СБУ стверджє протилежне.

«Чотири депутати наші - це Бондарєв, Ляшко, Полохало і Павловський - одержали тілесні ушкодження від зіткнення, яке виникло з бійцями із спецпідрозділу «Альфа», - сказав він.

За даними Кожем’якіна, в ЦВК прибула група з 60 чоловік Управління державної охорони і 40 озброєних співробітників спецпідрозділу «Альфа».

Вдночас, Служба безпеки України спростовує інформацію про те, що нібито співробітники СБУ застосовують фізичну силу щодо народних депутатів.

«Ситуація розгортається з точністю до навпаки», - зазначили у прес-службі.

Також СБУ повідомляє, у зв’язку з тим, що на членів ЦВК з боку сторонніх осіб чиниться тиск, у тому числі у насильницький спосіб перешкоджається виконання ними службових обов’язків, голова ЦВК звернувся до Управління державної охорони і Служби безпеки України з проханням підсилити його особисту охорону і охорону членів ЦВК.

Володимир Полохало - загроза для чекістів

Від “Аратти”:оскільки ми добре й багато років знаємо журналіста і вченого-політолога Володимира Полохала, інформація СБУ, м'яко кажучи, викликала в нас здивування.

По-перше, Полохало навряд чи б собі дозволив за обставин, які є, застосовувати фізичну силу, а тим більше до працівника правоохоронного органу, який знаходиться на службі.

По-друге, фізичний стан людини не молодої і молодика, який років на тридцять молодший за нашого колегу - просто незрівняний.

Проте, у законодавстві існує така норма, як адекватність дій правоохоронця, у разі застосування фізичної сили. В даному випадку, правоохоронці застосували фізичну силу щодо народних депутатів України. Тим більше, що СБУ факт застосування фізичної сили до нардепів не спростовує.

У будь-якому випадку - це вже кримінальний злочин. Особливо, якщо дії правоохоронців були неадекватні ситуації. А вони були неадекватні хоча б тому, що нардеп - не терорист, і бійцю спецпідрозділу застосовувати знання не за призначенням - навіть на виконання злочинного наказу - означає самому попасти під кримінальну відповідальність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.