Хроніки виборів. Новий раунд судової дуелі

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 14.10.2008 16:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5924

Народні депутати від БЮТ звернулися до Конституційного Суду з проханням оцінити конституційність указу Президента України про розпуск парламенту і призначення позачергових виборів.

Про це повідомила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

«Депутати нашої фракції звернулися до суду, щоб довести, що указ Президента є незаконним. Ми звернулися і до адміністративного суду, і до суду Конституційного», - сказала Тимошенко.

«Ми звернулися, тому що вважаємо, що указ президента є порушенням Конституції», - додала вона.

Тим часом, Секретаріат Президента за дорученням Глави держави звернувся до голови Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка з проханням забезпечити розгляд апеляційної скарги на ухвалу Окружного адміністративного суду Києва (якою зупинено позачергові вибори до парламенту) у приміщенні Вищого адміністративного суду.

Про це заявив керівник Служби з представництва в судах України інтересів Президента Руслан Кирилюк.

Як він зазначив, це звернення спричинено ситуацією, що склалася у зв’язку з розглядом Київським апеляційним адміністративним судом справи за згаданою апеляційною скаргою.

Кирилюк повідомляє, що народні депутати – представники БЮТ – фактично заблокували роботу Київського апеляційного адміністративного суду, унеможлививши розгляд зазначеної справи у встановлені законом строки. Внаслідок цього слухання справи було вкотре відкладено на 17 жовтня ц.р. «Бездіяльність органів виконавчої влади, на які законом покладено обов’язок щодо забезпечення належних умов для здійснення правосуддя, та незаконні дії народних депутатів України не дали можливості колегії суддів приступити до розгляду справи по суті», – констатував представник Президента.

За його оцінкою, це призводить до порушення строків розгляду справи, а також ставить під загрозу нормальний перебіг швидкоплинного виборчого процесу.

Зважаючи на такі обставини, Секретаріат направив звернення з проханням вжити заходів щодо забезпечення належних умов для розгляду Київським апеляційним адміністративним судом зазначеної справи, зокрема, вирішити питання про можливість її розгляду в приміщенні Вищого адміністративного суду України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.