Луценко пояснив, хто кого охороняє і попросив не втягувати силовиків у багно

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 14.10.2008 16:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5925

Всі суди України, окрім Конституційного суду, Верховного суду України та Окружного адміністративного суду України, знаходяться виключно під охороною органів Міністерства внутрішніх справ України.

Про це на прес-конференції заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Він наголосив, що будь-які спроби проникнення інших служб на територію судів, які охороняються органами Міністерства внутрішніх справ України суперечать законодавству.

"Міністерство внутрішніх справ, відповідаючи за безпеку і порядок на території судів, сьогодні знаходиться в складній ситуації, коли керівництво держави використовує інші силові структури, намагаючись тиснути на хід судового розгляду законності указу Президента України про дострокові вибори. Вважаю останні події навколо судів безпрецедентно ганебними для України в цілому", - зазначив Луценко.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко закликав керівництво держави не втягувати силові структури у своє протистояння в ході підготовки до позачергових парламентських виборів.

"З моєї точки зору, це небезпечний процес. Я всіляко гальмую його в тих зонах відповідальності, які належать до моєї компетенції, і простив би інших робити те саме і не втягувати свої підрозділи, демонструючи зверхнє ставлення до молодих солдатиків, чиїми руками політики намагаються вирішити свої власні проблеми", - сказав міністр.

Як повідомлялося раніше, депутат від БЮТ Святослав Олійник заявив, що Секретаріатом Президента реалізується сценарій силового захоплення приміщень окремих судів ради тиску на суддів за допомогою військових формувань Управління державної охорони і Служби безпеки України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.