Хроніки виборів. Стратегів із Банкової путчить

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.10.2008 18:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5927

СБУ спільно з Управлінням державної охорони планують реалізацію силового сценарію з встановленням прямого президентського правління.

Гекачепісти на прес-конференції. 1991 р.

Про це заявив народний депутат від БЮТ Андрій Кожем’якін.

«Черговий раз Служба безпеки України та УДО виступають інструментом політичного тиску в руках Банкової. Сьогодні розглядається сценарій блокування органів виконавчої влади, політичних арештів та встановлення прямого президентського правління», - заявив він.

За словами Андрія Кожем’якіна, секретаріат президента повторює «чилійський сценарій» встановлення диктатури часів Піночета. «Країна знаходиться на межі збройного перевороту. Розуміючи нелегітимність свого указу про розпуск парламенту, Президент готовий застосувати силу для ліквідації уряду, парламенту, паралічу судової системи та запровадження одноосібного правління в країні», - сказав він.

Андрій Кожем’якін також зазначив, що напад спецпідрозділу СБУ на народних депутатів знищує всі демократичні надбання останніх років.

«На демократичному розвитку України Секретаріат Президента поставив крапку. Бажання Банкової зберегти владу, ліквідувати уряд та фальсифікувати вибори веде країну до диктатури та політичних репресій», - наголосив він.

Андрій Кожем’якін закликав співробітників всіх силових структур не піддаватися на провокації та не виконувати злочинні накази керівництва.

«Я хотів би згадати слова Сальвадора Альєнде: «У них є сила і вони можуть подавити нас, але соціальний процес не можна зупинити ані силою, ані злочином», - сказав Кожем’якін.

Замість післямови. Хоча за економічними показниками Україна може впевнено змагатися із деякими країнами Латинської Америки, втім, ми переконані, що за менталітетом - українці суттєво відрізняються.

Тому, в усі розмови про Піночетів та піночетиків якось не віриться. Проте, одразу пригадуються події недалекого минулого. Наприклад, ГКЧП сепня 1991 року.

Пам'ятаєте: "Лебедине озеро" по всіх каналах телебачення, а потім - гекачепіста Янаєва із руками, які тряслися, немов із глибокого бодуна?

Ми б радили "стратегам" із СП обов'язково проглянути ці кадри хроніки, і те, що сталося потім. Щоб не було спокуси.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.