Версія загибелі Дніпропетровського прокурора

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 16.10.2008 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5933

Куля з карабіна “Сайга” потрапила в область серця прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби в результаті трагічної випадковості.

Карабін “Сайга”

Принаймні, так стверджують в прокуратурі Дніпропетровської області.

“Комерсант-Україна” з посиланням на власне джерело в УМВД в Дніпропетровській області наводить таку версію: прокурор під час учбових стрільб здійснював перезарядку мисливського карабіна "Сайга" і упустив його з рук. Зброя вдарилася прикладом об землю і вистрілила. За словами джерела, ця версія є "попередньою".

Куля пройшла через ребро, пробила наскрізь серце і, вийшовши через плече, застрягла в стелі тиру. Володимир Шуба помер на місці.

В той же час видання наводить уривок зы свідчень двох свідків, які разом з прокурором перебували в тирі, нібито, безпосередньо у момент пострілу: "Судячи зі свідчень людей, які були поряд з Володимиром Васильовичем, він був в прекрасному настрої. Зробивши кілька відмінних пострілів з свого нового карабіна “Сайга”, він почав перезаряджати його. Раптово йому стало погано, і він упустив карабін з рук".

Нещасний випадок – це тільки попередній висновок, стверджує джерело, "все ще може змінитися". "Може, наприклад, з'ясуватися, що його друзів взагалі не було в тирі у той час, коли він стріляв, або відкриються інші обставини. Тоді буде порушено кримінальну справу, і ми почнемо розслідування. А поки йде перевірка".

Вчора близько 10.00 Володимир Шуба у супроводі своїх друзів – співробітника дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова і підприємця (імена яких не розголошуються) – прибув на територію спортивно-розважального комплексу "Беркут", розташованого житловому масиві "Фрунзе" в Дніпропетровську. За даними джерела, прокурор "приїхав відпочити і постріляти по мішенях в тирі".

Пізніше з'явилася інформація про те, що Володимир Шуба загинув від кульового поранення в серце через необережне поводження із зброєю. Зауважимо, що офіційно співробітники правоохоронних органів відмовляються коментувати подробиці розслідування обставин смерті прокурора.

"Це був нещасний випадок. Володимир Васильович загинув в результаті трагічної випадковості. Ми вже підготували некролог", - сказала старший помічник прокурора Дніпропетровській області Світлана Чорна.

Від “Аратти”: як на нас, то цікаві речі розповідають про прокурорів. Зокрема, виявляється, у прокуратури Дніпропетровської області немає чим зайнятися, бо прокурор у робочий час може собі дозволити, очевидно, без шкоди державним інтересам, поїхати де-інде та активно відпочити й розважитися.

Не менш цікавою, із нашої точки зору є версія про те, що новий карабін зробив постріл, впавши на підлогу. Невже в Росії випускають настільки неякісну зброю? При чому, зазначимо, не дешеву. Бо жоден із опитаних нами експертів-зброярів не підтвердив навіть теоретичної можливості неконтрольованого пострілу карабіну зазначеної марки від удару об землю при падінні із невеликої висоти, тобто приблизно 1 метра. На думку більшості - таке можливо тілки у випадку, коли зброя несправна.

Отже, якщо вірити правоохоронцям, то невдовзі експертиза має визначити, що прокурор стріляв із зіпсованого карабіну. А це - вже не нещасний випадок, окільки зброя - нова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.