Клерки гаранта думають, що Тимошенко має визволяти моряків від піратів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна,ІМК



Дата публiкацiї - 16.10.2008 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5938

Секретаріат просить СБУ і ГПУ перевірити причетність окремих урядовців до компанії – власника “Фаїни”. БЮТ називає дії гаранта початком диктатури.

Пасивність уряду в ситуації навколо судна «Фаїна», захопленого піратами біля берегів Сомалі, є неприпустимою.

Про це заявив керівник Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату Президента України Олег Литвак.

Намагання уряду уникнути відповідальності за звільнення українських моряків свідчить про його недостатню зацікавленість у вирішенні цієї проблеми.

Зі свого боку Президент тримає ситуацію на контролі і робить все від нього залежне, щоб українські громадяни були звільнені якнайшвидше. Для цього створено всі необхідні передумови.

Проте вирішення цієї проблеми вимагає активної участі всіх органів влади, зокрема Кабінету Міністрів. Пасивність уряду, яку він демонструє на сьогодні, є неприпустимою. Таку позицію можна вважати цинічною, якщо в її основі – збереження особистого інтересу окремих урядовців.

Останніми днями українські й закордонні ЗМІ оприлюднили інформацію про ймовірну причетність до компанії – судновласника «Фаїни» заступника міністра транспорту і зв'язку України Ігоря Урбанського.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має відреагувати на ці публікації і вжити відповідних заходів.

Водночас Секретаріат Президента звертається до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури з проханням перевірити оприлюднені в ЗМІ факти, які можуть свідчити про корупційні зв'язки урядовців.

«Ці атаки тривають вже декілька місяців і те, що зараз робить президентська команда і його Секретаріат, має ознаки початку диктатури» - так народний депутат від БЮТ Степан Курпіль прокоментував заяви СП, що власником судна "Фаїна" є заступник "бютівця" Йосипа Вінського і що Тимошенко не зацікавлена у звільненні моряків із судна, а ткож звинувачення СБУ на адресу бютівця, що він причетний до рейдерскої атаки на "Примінвестбанк".

«Я б дії СП і СБУ назвав рейдерскими атаками на БЮТ. Ці атаки тривають вже декілька місяців і те що зараз робить президентська команда з його Секретаріатом, має ознаки початку диктатури. Такі укази, які приймаються Ющенком щодо суддів і судів, вони викликають тривогу у людей, яким дорога демократія, бо якщо йому не подобається суд, він його знищує, якщо йому не подобається суддя, він його звільняє з роботи», - відзначив політик.

Він упевнений, що за такою логікою можна взагалі всіх неугодних звільнити, всіх розігнати, все ліквідувати, аж до держави.

«Але залишиться тоді тільки президент із Балогою, але кому вони будуть потрібні, якщо держави не буде. Поки що їх дії спрямовані на знищення судової влади, демократії і це викликає колосальну тривогу», - вважає політик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.