Ющенко: Універсал може бути підписаний у вівторок

Автор/джерело -  © Світлана Дорош, Українська служба Бі-Бі-Сі



Дата публiкацiї - 1.08.2006 02:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=594

Президент Ющенко та один з лідерів парламентської коаліції Віктор Янукович натякнули на досягнення компромісу стосовно програмного документу за результатами кількаденної політичної наради та складних переговорів.

Пан Ющенко сказав, що документ, названий універсалом національної єдності, може бути підписаний завтра і після того настане час подання кандидатури на посаду прем’єр-міністра.

Віктор Янукович, якого парламентська коаліція назвала кандидатом на прем’єра сказав, що універсал національної єдності може стати основою оновленої коаліційної угоди.

Таким чином, в Україні лишається невизначеною ситуація із завершенням “круглого столу” лідерів політичних сил за участю президента Ющенка, наслідком якого має стати підписання Універсалу національної єдності.

Представники ж антикризової коаліції заявляють про серйозні розбіжності політичних сил навколо змісту Універсалу. Однак, як зазначають у Києві, каменем спотикання є не лише текст документа, але й майбутнє посади прем’єр-міністра.

Після двох раундів “круглого столу” представники антикризової коаліції заявили, що президент Віктор Ющенко шукає шляхів для невнесення кандидатури Віктора Януковича на посаду голови уряду. Партія регіонів назвала це “шантажем”.

Сам лідер регіоналів 31 липня заявив, що не має наміру відмовлятися від посади керівника уряду і висловив надію, до 2 серпня Віктор Ющенко внесе його кандидатуру на розгляд парламенту.

У той же час, речники президента наполягають на тому, що проблема не у кандидатурі Віктора Януковича, а у здатності антикризової коаліції, яку він очолює, виконувати президентську програму дій.

Віктор Янукович на це відповів, що коаліція “має враховувати програму президента і обов’язково співпрацювати із главою держави”.

Глава секретаріату президента Олег Рибачук заявив у неділю, що непідписання Універсалу національної єдності може стати приводом для розпуску парламенту, оскільки непідписання означатиме, що політичні сили Верховної Ради прагнуть змінити курс держави, проголошений Ющенком.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.