У Мінюсті побачили політичні мотиви навколо підрахуйчиків

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 16.10.2008 22:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5947

Перший заступник міністра юстиції Корнійчук вважає законним призначення Ющенком головою Печерського райсуду Києва Колесниченка замість Отрош.

Перший заступник міністра юстиції Євгеній Корнійчук вважає законними укази про звільнення з посади голови Печерського районного суду Києва Інни Отрош і призначення замість неї Володимира Колесниченка.

Про це він повідомив журналістам.

«Президент формально не вийшов за рамки своїх повноважень, оскільки я нагадую, що Колесниченка він свого часу зняв (з посади голови Печерського райсуду Києва), і це було до того моменту, як Конституційний суд заборонив йому призначати і звільняти голів судів і сказав, що це не входить в компетенцію Президента... Тому формально тут нічого не порушено», - сказав заступник міністра.

При цьому Корнійчук, вважає таке рішення Президента неетичним, оскільки раніше Президент звільнив з посади голову Печерського райсуду Києва Колесниченка і призначив на його місце Отрош, а зараз, коли за політичними мотивами вона йому неугодна, ухвалив рішення звільнити її.

Корнійчук додав, що на сьогоднішній день право призначати і звільняти голів судів є винятковою компетенцією Ради суддів.

Як повідомлялося раніше, Окружний адміністративний суд Києва призупинив Укази Ющенка про звільнення з посади голови Печерського районного суду Києва Отрош і призначення замість неї Колесниченка.

15 жовтня Ющенко призначив головою Печерського райсуду Києва Колесниченка замість Отрош.

24 квітня 2007 року Ющенко призначив головою Печерського районного суду Києва Отрош.

У квітні 2007 року Ющенко відмінив указ 2005 року про перевід Колесниченка на посаду судді Печерського райсуду Києва.

У 2005 роки Ющенко перевів Колесниченка з посади судді місцевого Уманського міськрайонного суду Черкаської області на посаду судді Печерського райсуду Києва.

Після цього КС визнав неконституційним призначення і звільнення голів і заступників голів судів Президентом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.