Закон - як дишло... Версія ГПУ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.10.2008 23:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5948

Генеральна прокуратура внесла протест на розпорядження Кабінету Міністрів України про відмову виділити з резервного фонду Державного бюджету України кошти на підготовку та проведення позачергових виборів народних депутатів.

Про це повідомила прес-служба.

Указом Президента України від 13 жовтня 2008 року введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення конституційних виборчих прав громадян України під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради України».

Цим рішенням РНБО доручено Уряду України невідкладно вирішити питання про виділення з резервного фонду Державного бюджету необхідних коштів для фінансування, підготовки та проведення позачергових виборів до Верховної ради України та забезпечити їх перерахування до 17 години 13 жовтня 2008 року Міністерством фінансів та Державним казначейством України Центральній виборчій комісії.

Проте, 14 жовтня 2008 року на своєму засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про відмову виділити з резервного фонду Державного бюджету України коштів на підготовку та проведення позачергових виборів народних депутатів.

Генеральна прокуратура України внесла протест на вказане розпорядження, який відповідно до чинного законодавства зупиняє дію опротестованого акту і підлягає обов’язковому розгляду у десятиденний строк.

Як повідомлялося раніше, у минулому році, коли Президент Ющенко видав Указ про дострокове припинення повноважень парламенту, уряд Януковича також відмовлявся виділяти гроші на дострокові вибори. Тоді фракція БЮТ звернулася у ГПУ із заявою про порушення кримінальної справи проти Януковича за саботаж виконання Указу Президента і невиділення коштів на вибори із резервного фонду. Прокуратура тоді офіційно відповіла БЮТ, що виділення грошей на вибори із резервного фонду - кримінальний злочин.

Нагадаємо, що у минулому році аби профінансувати вибори, Президент призупинив дію свого Указу, щоб нардепи мали змогу зібратися на пленарне засідання та ухвалити поправки до бюджету.

За рік позиція ГПУ кардинально змінилася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.