Спортивна ”Міцубісі” насмерть збила дівчину в центрі Києва

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 1.08.2006 03:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=595

У суботу о 21.20 червоний спортивний автомобіль Міцубісі Лансер Еволюшн на очах мешканців наметового містечка збив двох дівчат на перехресті Майдану та Інститутської.

Кадр любительского відео з місця пригоди

— Я почула жахливий удар, потім ще один. Потім сильний рев двигуна, повз нас швидко проїхала машина. Підбігла до парканчика, побачила двох дівчат, які лежали посеред дороги, — розповіла очевидець Ольга Коваленко, 21 рік.

Свідки не впевнені, але кажуть, що авто виїжджало на Інститутську з боку Михайлівської. Перехрестя ”Міцубісі” переїжджало ”на шаленій швидкості”, кажуть. Спершу машина збила 17-річну Валерію Самутіну. Потім, не гальмуючи, полетіла вверх Інститутською і збила ще одну дівчину, 14-річну Люду Антипову. Від удару Людмила відлетіла на десять метрів, пише "Газета по-українськи".

Водій не зупинився, поїхав далі. Його наздогнав міліцейський ”Фольксваген”, який чергував на перехресті.

Людмила померла миттєво, а її подруга лежала посеред дороги, кажуть, дивилася вслід червоній машині. Першу допомогу постраждалій надав лікар Микола Сивак, який чергував у наметах на Майдані. Хвилин за 15 приїхала ”швидка”.

Дві подруги переходили дорогу в забороненому для пішоходів місці. Але водії знають: у суботу та неділю, коли Хрещатик стає пішохідною зоною, на перехресті часто з’являються перехожі. Тому їздять тут обережно.

— 21-річний водій утікав. Наряд міліції затримав його на розі Інститутської та Шовковичної, — сказав ”ГПУ” начальник прес-центру київської міліції Володимир Поліщук.

Водія в супроводі міліцейського патруля повернули на місце ДТП. Як стало відомо ”ГПУ”, прізвище водія — Максименко, ініціали — В. М., державний номер - АА 7747 ВК.

Проте, як стверджують мешканці наметового містечка наметів, тут почалося щось дивне.

- Замість тієї групи, яка затримувала машину, прибули нові працівники ДАІ. Вони почали вимірювати відстань від машини, яка стояла, розгорнена, вже в інший бік, до трупа. У нас було враження, що хотіли спотворити картину, - розповідає Людмила Ілюк, координатор ВО «Свобода».

Сам водій почав комусь телефонувати. Група підтримки прибула на двох «Мерседесах» - державні номери - 018-39 КВ та АА 7034 АН, і темно-синій «четвірці» з номерними знаками АА 4745 АЄ. Після цього одного з тих, що приїхали чогось посадили в Міцубіси і відвезли. Свідки вважають, що цю людину повезли на експертизу замість того, хто збив дівчат.

"Група підтримки" почала бикувати на міліціонерів та свідків, на хлопця з наметового містечка, що знімав всю подію відпочатку на відео і пробував знімати "бикування" групи підтримки. Ці хлопці не цурались вживати таких виразів як "чо ти снімаєш тут сваєй камєрой, сєйчас тібя тут па асфальту размажу" чи "щас пєрєстрєляю всєх нафіг".

- Хлопці з «Мерседесів» зв'язувалися, схоже, з адвокатом, після чого сказали: «Якщо переходять дорогу в недозволеному місці, то можна давити, і нічого не буде», - обурюється Людмила Ілюк. Свідки стверджують, що вся подія знімалася на відео одним із мешканців наметового містечка. Проте, міліція ігнорувала заяви свідків, що є відеозапис розгортання подій, багато свідків не було опитані, не брали їх телефони, пише "Україна кримінальна".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.