Тимошенко спростували? ГПУ публічно заявляє: ніякої бездіяльності немає

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.10.2008 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5952

Прес-служба ГПУ обурилася словами прем'єра і самокритично заявила, що критикувати ГПУ - гріх.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява прес-служби Генеральної прокуратури України

Останнім часом у ході публічних виступів Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко неодноразово заявляла про бездіяльність при прийнятті рішень за матеріалами контрольно-ревізійної служби, начебто направлених до Генеральної прокуратури, стосовно розкрадань значних сум державних коштів, зокрема на підприємствах НАК «Нафтогаз України», «Укрзалізниці», «Енергоатому», а також на підприємствах вугільної галузі - на суму 10,2 млрд. грн.

На прес-конференції 16 жовтня 2008 року Тимошенко Ю.В. зазначається сума порушень за надісланими матеріалами понад 12 млрд. грн.

Прес-служба Генеральної прокуратури України уповноважена заявити, що така інформація не відповідає дійсності.

У ході перевірок за матеріалами ГоловКРУ України, які дійсно надіслані у поточному році до Генеральної прокуратури щодо фактів порушень та зловживань при використанні державних коштів в системі НАК «Нафтогаз України», «Укрзалізниці», «Енергоатому», а також на підприємствах вугільної галузі, прокурорами порушено 11 кримінальних справ, за якими встановлено суму збитків лише 283, 5 млн. грн.

Водночас, Генеральна прокуратура України звертала увагу Прем'єр-міністра та Кабінету Міністрів України на низьку ефективність роботи органів КРС України. У першому півріччі поточного року за 3207 матеріалами ревізій, які надійшли до органів прокуратури, порушено лише 310 кримінальних справ, обґрунтовано відмовлено в порушені кримінальної справи у 1392 випадках. Тільки за 36 актами ревізій встановлено збитки на суму понад 1 млн. грн. та за 48 актами - від 500 тис. грн до 1млн. грн. , що становить лише 2,6 % від їх загальної кількості. За 2380 актами виявлені збитки не перевищували 25 тис. грн. Іноді документуються фінансові порушення у розмірі до 100 грн.

За 9 місяців 2008 року у зв'язку з порушеннями у діях самих працівників органів КРУ, до відповідальності притягнуто 34 посадовців, на усунення наявних порушень внесено 107 актів прокурорського реагування.

Разом з тим, органами прокуратури у поточному році за результатами наглядових перевірок порушено 13710 кримінальних справ, з яких 9570 вже направлено до суду. За актами прокурорського реагування відшкодовано понад 2,5 млрд. грн., з яких 822 млн. грн. до державного бюджету.

Отже, заяви щодо бездіяльності органів прокуратури неправдиві, упереджені і мають суто політичний характер.

Прес-служба Генеральної прокуратури України


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.