Хроніки виборів. Крізь лохотрони проступають обриси ширки

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.10.2008 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5958

ПР і НУ публічно відкараскуються одне від одного, підкреслюючи ідеологічну несумісність. Втім, щодо ідеологій - ці партії досі не сформулювали щось зрозуміле виборцю. Проте, у обох є “ідеологічна мотивація” для об'єднання - проти Тимошенко.

Наразі аналітики ломоають голови над майбутньою парламентською коаліцією, проте, відповідь на поверхні, - у публічних висловлюваннях осіб, які самі себе називають політиками. Судіть самі.

Лідер Кримської організації Партії регіонів, народний депутат Василь Кисельов заявив на минулому тижні: «Ми переконані, що ці вибори потрібно проводити щонайшвидше, бо Тимошенко розуміє: вона ці вибори програє, як програла безславно вибори у Києві. Вона боїться цих виборів. Ми ж, не бачивши іншого виходу, як розв`язати проблему усунення кризи тільки через вибори, готові пройти через чистилище виборів вчергове».

За його словами, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко «блокує проведення виборів» і «судорожно чіпляється» за крісло керівника Кабінету Міністрів України, оскільки «хоче йти в президентську кампанію із старту з прем'єр-міністра».

«Вона всіма силами намагається ці вибори якщо не відмінити, то відтягнути, - сказав Кисельов. - Враховуючи те, що витворяє Тимошенко - блокує суди, почали (депутати від БЮТ) чинити безчинства в Центральній виборчій комісії, заручилася вже підтримкою Заходу, що ці вибори не потрібні, - боюся, що ці вибори відсунуть».

«Затягуючи судовий розгляд в Апеляційному адміністративному суді Києва, БЮТ намагається зірвати проведення дострокових виборів. Адже зараз спливають останні дні для формування окружних виборчих комісій». - заявив народний депутат-нашоукраїнець Зіновій Шкутяк.

«Тимошенко невигідні дострокові вибори, - переконаний депутат, - Враховуючи стрімке падіння рейтингу її політичної сили, в наступному скликанні БЮТ не матиме достатньо мандатів, щоб торгуватися за посаду прем’єра».

Шкутяк вважає, що «Тимошенко не уявляє себе без влади». «Вона зробить все, щоб втриматися в кріслі прем’єра, - зауважив нашоукраїнець, - Для цього вона й намагається зірвати дострокові вибори».

Замість післямови. Ми й надалі у цій підрубриці будемо наводити факти, які свідчитимуть про передумови третьої спроби об'єднання двох груп політшахраїв. Оскільки ми - категоричні й принципові антилохотрощики.”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.