Хроніки виборів. Становлення ширки: дивна одностайність “антагоністів”

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.10.2008 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5961

Сьогодні ми знову стали свідками ідейного братання ПР і НУ. У поясненнях, чому саме зазначені фракції проігнорували публічну пропозицію прем'єра Тимошенко.

“Безумовно, ми повинні протистояти фінансовій кризі і нинішній уряд не є тим інструментом, який може це робити. Тимошенко не справляється зі своїми обов’язками в економічній сфері і не пропонує кандидатуру, яка може очолити антикризовий уряд, про який лідерка БЮТ говорила вчора”. - заявила народний депутат-нашоукраїнка Ксенія Ляпіна.

Вона наголосила, що відкритим залишилося головне, як на неї, питання: хто саме очолить уряд, який пропонує Тимошенко. “Я не почула від Тимошенко пропозиції хто може очолити такий уряд”, - зазначила Ляпіна. “Адже логіка, яка була викладено лідеркою БЮТ говорить про те, що подібний уряд повинна очолити людина, яка не буде брати участь в подальших виборах, нагадала Ляпіна, - ні в парламентських, ні в президентських”. - сказала вона.

“Пропозиція Тимошенко виглядала так, що або вона хоче залишитися головною над “темними конячками”, які ввійдуть в запропонований нею уряд, - вважає депутат, - або зняти з себе відповідальність за бездіяльність в боротьбі з фінансовою кризою”.

Більш відвертим був інший нашоукраїнець. “Тимошенко готова на будь-які “переформатування”, щоб лиш тільки зберегти за собою посаду прем’єра”. - заявив нардеп Павло Жебрівський.

“Юлія Володимирівна боїться втратити свою посаду, що змушує її йти на змови з будь-ким – і з ПР, і з КПУ”, - переконаний депутат. Він зазначив, що “Тимошенко вже віддала дві посади комуністам – посади голови Державного комітету лісового господарства, та заступника міністра МВС”. “Останнім було призначено сина народного депутата від КПУ – Василя Мармазова”, - зауважив він. Нардеп наголосив, що “комуністи і ПР завжди були ідейними противниками НУ. До недавна Тимошенко, також, вважала їх своїми опонентами”. “Зараз же Юлія Володимирівна готова йти з ними на злуку, щоб втриматися в кріслі, - зауважив нашоукраїнець. - Це ганебно”.

“Для реалізації своєї змови з ПР і КПУ Тимошенко підійде будь-яка “закуска” – в тому числі і світова фінансова криза”, - заявив Жебрівський.

Як не дивно, але позиція "ідейних противників" НУ - як дві краплини.

Ось що офіційно заявила прес-служба ПР, цитуємо: "Прозріла Юлія Тимошенко через два дні після своєї заяви ( про те, що в Україні кризи немає - "Аратта"), в неділю, оскільки зрозуміла, що треба терміново списати на когось провали її уряду. Вірна своєму стилю, вона і тут спробувала перекласти відповідальність на інші плечі – і поставила усіх перед фактом: збираю лідерів у себе в понеділок – будемо об’єднуватися для порятунку України, - оголосила Юлія Тимошенко.

При цьому вона не подала жодного плану, програми порятунку України. Єдиний її план – Тимошенко при владі. Більше рецептів на подолання кризи у Юлії Володимирівни нема.

Зняти з себе відповідальність за банкрутство країни, до якого привела політика популізму – ось головна і єдина мета заклику Тимошенко до об’єднання. Як висловився свого часу один італійський політик, "тримається за прем’єрське крісло, як п’яний стовпа".

Замість післямови. Ми й надалі будемо наводити факти ідейної близькості майбутніх ширкачів, аби серед виборців було менше наївних, за рахунок яких, хтось хоче й надалі зберегти свої владні поляни із стадами чиновних клептоманів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.