РНБО сьогодні може призупинити Указ про розпуск парламенту

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 20.10.2008 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5963

На сьогоднішньому засіданні Ради національної безпеки та оборони одне з питань - розгляд суспільно-політичної ситуації в Україні та виконання попередніх рішень РНБО.

Про це журналістам перед засіданням повідомив заступник голови РНБО Степан Гавриш.

Говорячи про дострокові вибори, Гавриш заявив, що не виключено, що сьогодні за результатами засідання РНБО Президент України може прийняти рішення про розблокування роботи Верховної Ради шляхом призупинки дії указу про розпуск парламенту.

"Наскільки я розумію, ситуація (із достроковими виборами) може бути розв'язана в українському парламенті, і не виключено, що сьогодні на РНБО буде з цього приводу прийняте відповідне рішення та звернення до парламентарів провести парламентське засідання, і таким чином призупинити дію Указу Президенту".

Говорячи про ймовірність проведення виборів 7-го грудня, Гавриш заявив: "Думаю, що поки що це питання не стоїть. Все буде залежати від того, чи буде готовий парламент завтра розглянути це питання. Президент України дійсно може видати новий указ і таким чином 7 число може бути замінено на інше".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.