Президент Ющенко дав реверс: ВР дозволено попрацювати

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.10.2008 20:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5969

Президент Ющенко відновлює роботу парламенту на декілька днів. Тим не менше, позачергові вибори відбудуться вже 14 грудня.

Про це Глава держави заявив у телезверненні до народу.

За його словами, поновлення роботи Верховної Ради потрібно, щоб була можливість ухвалити антикризовий пакет, який складається із декількох десятків законопроектів та нормалізувати виборчий процес.

Ющенко зазначив, що він запропонував за наступні два дні лідерам фракцій визначитися, які законопроекти можуть бути схвалені консенсусом, без тривалої дискусії.

Зокрема, на думку гаранта, не повинні викликати дискусій законопроекти про соціальні гарантії громадянам, які можуть зазнати втрат від кризи. Другим таким законопроектом він назвав законопроект про стабілізаційний фонд, призначений для компенсацій громадянам, депозити яких знаходяться у проблемних банках.

Ющенко також зазначив, що потрібно терміново змінити ідеологію бюджетної політики, максимально зменшивши видатки. На його думку, головним приорітетом мають стати продуктивні інвестиції на підтримку і розвиток виробництва, підтримку експорту.

Президент також зазначив, що РНБО вирішило відновити процес приватизації, спрямувавши отримані кошти у розвиток виробництва, а не на одноразові соціальні програми і сферу споживання.

Президент наголосив, що віднині бере ситуацію в державі під свій жорсткий контроль.

Між тим, із слів Президента поки не зрозуміло, чому саме вибори він призначає на 14 грудня, адже, це менше за термін, визначений Конституцією.

Замість післямови. За формою - пропозиція Президента є логічною і цілком прийнятною, але за змістом - виникають питання. Зокрема, як за декілька днів ухвалити десятки економічних законів? Ми вже бачили результати прийнятих похапки законодавчих рішень і знаємо закономірність: те, що приймається поспіхом, як правило, має зворотній ефект від очікуваного.

Тому, на наш хлопський розум, напевно немає сенсу поспішати із виборчими лохотронами, бо вони, очевидно, краще сприймаються на ситий шлунок. На голодний - можуть бути проблеми, зокрема у тих, хто диригує у владних кабінетах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.