Президент Ющенко зупинив дію свого Указу про вибори

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.10.2008 22:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5970

Сьогодні Президент України Віктор Ющенко зупинив дію свого Указу “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів”.

Це рішення прийнято у відповідності із рішенням РНБО, ухваленим сьогодні.

У зв'язку із цим, на офіційному сайті Президента оприлюднео тексти двох Указів.

Перший - УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 951/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 жовтня 2008 року «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 жовтня 2008 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення конституційних виборчих прав громадян України під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради України».

В ньому, зокрема сказано: «1. Визнати незадовільним стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 жовтня 2008 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення конституційних виборчих прав громадян України під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради України», введеного в дію Указом Президента України від 13 жовтня 2008 року №923.

2. Ураховуючи необхідність забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради України, стабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, а також нагальну потребу у здійсненні невідкладних заходів, спрямованих на мінімізацію негативного впливу світової фінансової кризи на економіку України, прийняття відповідних законів із цих питань, запропонувати Президентові України розглянути питання щодо зупинення дії Указу Президента України від 9 жовтня 2008 року №911 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів».

3. Звернутися до всіх політичних сил України із закликом діяти виключно в межах Конституції та законів України, виходити у своїй діяльності з необхідності забезпечення реалізації конституційних прав громадян, захисту національних інтересів України, досягнення єдності та консолідації українського суспільства».

Другий - УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 952/2008
Про зупинення дії Указу Президента України від 9 жовтня 2008 року №911:

«1. Зупинити дію Указу Президента України від 9 жовтня 2008 року №911 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів».

2. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування».

Указу про призначення дострокових виборів парламенту на 14 грудня наразі на офіційному ресурсі Президента немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.