Яценюк пропонує ухвалювати антикризові закони у блочно-пакетний спосіб

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 20.10.2008 23:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5971

Верховна Рада має ухвалити 5 блоків законопроектів пакетним голосуванням.

Про це заявив сьогодні журналістам голова парламенту Арсеній Яценюк.

Він пояснив, що до першого блоку входить низка антикризових законопроектів, пов'язаних з економічною ситуацією, до другого - законопроект, пов'язаний iз гарантуванням банківських вкладів. Яценюк зазначив, що пропонуватиме збільшити зазначену суму втричі – до 150 тис. грн. За його словами, відповідні кошти мають бути виділені НБУ та з доходів держбюджету.

Третій блок законопроектів включає законопроект про стабілізаційний фонд, четвертий блок - внесення змін до держбюджету-2008. П'ятий блок законопроектів пов'язаний iз достроковими виборами. На думку Яценюка, щодо п'ятого блоку буде складно знайти консенсус.

Водночас він висловився за відновлення державного регулювання економікою.

На його думку, на сьогоднішній день створення "мегакоаліцій" є нереальним, "це потрібно було зробити півроку тому". "Виключно жорсткі заходи регулювання можуть спасати складні ситуації", - зазначив він.

Яценюк також підкреслив, що збільшення зарплати на 40% є нереальним. "Якщо ми піднімемо в 2009 р. на 40%, інфляція буде 50%", - сказав він.

На переконання голови парламенту, 2009 р. буде складний, "і якщо ми його пройдемо зі складнощами, у нас є шанс в 2010 р. повернути зростання".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.