Парламентська штовханина. БЮТ пояснює причину блокування

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.10.2008 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5973

Фракція БЮТ наполягає на першочерговому розгляді у парламенті антикризових законопроектів, а не виборчих.

Про це заявив на пленарному засіданні Верховної Ради лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

За його словами, необхідно «дати всі можливі важелі уряду для недопущення та мінімізації кризи в українській економіці».

Кириленко підкреслив, що необхідно накласти хоча б на рік мораторій на проведення будь-яких виборів, а через рік можна провести разом і президентські, і парламентські вибори.

Як сказав лідер фракції БЮТ, протягом цього року треба обійтися без «коаліціади, спікеріади і прем’єріади».

Він зазначив, що, “коли горить хата, треба гасити пожежу, а не з’ясовувати, хто старший в сім’ї”.

За словами Івана Кириленка, «уже всім очевидно, яким диким абсурдом і божевіллям у цій ситуації виглядають дострокові парламентські вибори”.

Він наголосив, що за роки «політичної смути» в Україні сформувалася вже ціла «індустрія проведення такого дійства» як вибори. Як заявив Іван Кириленко, можна спостерігати, як «пожвавилася величезна армія експертів, аналітиків, соціологів, політологів, різного роду позапартійних піднощиків снарядів, тобто тих, хто готовий відстоювати будь-яку позицію чи ідею, піднімати чий завгодно прапор, тільки б за це побільше платили».

«А якщо згадати недешевих іміджмейкерів, піарщиків, рекламістів та інших клоунів-затійників, то набирається не одна тисяча таких собі енергійних добродіїв, які залюбки отримують у конвертах зароблене», - наголосив лідер фракції БЮТ. За його словами, для них «вибори - це жнива».

«Треба негайно зупинити цей театр абсурду, країна повинна відпочити від політики і від політиків», - сказав Іван Кириленко.

«Ми наполягаємо на тому, що держава повинна отримати серйозний пакет стабілізаційних заходів, які схвалені на РНБО і подані на РНБО урядом», - сказав Кириленко.

Він наголосив, що ті законопроекти, які пропонувалося ухвалити сьогодні, були роздані депутатам тільки під час сьогоднішнього пленарного засідання, і вони не проходили аналізу в парламентських комітетах. «Ні рішень уряду, ні висновків комітетів немає. Тому наша позиція – спочатку весь пакет, а потім хай розглядають законопроекти щодо виборів», - сказав Кириленко.

При цьому він наголосив, що БЮТ «голосувати за виділення коштів на політичну бойню не буде».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.