Загадковий карабін Шуби. ГПУ запевняє - це плітки

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.10.2008 14:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5975

У Генеральній прокуратурі України спростовують інформацію в ряді ЗМІ про те, що начебто зник мисливський карабін німецького виробництва “Зауер”, постріл з якого призвів до загибелі прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби.

Карабін “Сайга”

Як заявив кореспонденту начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, «він (карабін) нікуди не зникав, його відразу вилучили з місця пригоди і передали на експертизу».

При цьому Бойченко зазначив, що призначено низку експертиз щодо карабіна, у тому числі технічну і судово-балістичну.

Начальник прес-служби Генпрокуратури повідомив, що у рамках розслідування кримінальної справи за фактом загибелі Шуби відбулося відтворення ситуації на місці події за участю свідків та експертів.

Разом із тим, сьогодні газета, якп належить Ринату Ахметову сповістила, посилаючись на джерело у правоохоронних органах, що загадково зникла зброя, від якої загинув прокурор Дніпропетровської області.

Співбесідник з правоохоронних органів Дніпропетровська підтвердив раніше поширену газетою конфіденційну інформацію щодо підміни і викрадання зборої, яка стала знаряддям убивства, або, за версією слідства, самостріла. "Нам заявляють, що Шуба тримав карабін Зауер-202, але це не так, - заперечує джерело. - Зараз група взагалі в розгубленості, оскільки зброя зникла, і до справи готові пристебнути який завгодно карабін, хоч імпортний за $300 тисяч, хоч "безрідний" російський СКС, - аби згорнути цю історію, закрити кримінальну справу за відсутністю складу злочину і здати її в архів, як "ховали" справи Георгія Кирпи, Юрія Кравченка, Євгена Кушнарьова".

На запитання, чи довіряє він слідчому експерименту, який, на думку досвідчених юристів, повинен відновити картину події, співбесідник скаламбурив: "Експеримент дасть результат, який потрібний слідству. За попередньою інформацією, куля пройшла крізь ребро, протнула серце, вийшла через плече і встромилася в стелю. Якщо і захочеш, так химерно не вистрілиш. Але слідство дотримуватиметься лінії нещасного випадку. Мовляв, у Шуби стався серцевий спазм. Ця версія і візьме своє"

Карабін “Зауер”

Від “Аратти”: ми навіть і не здивовані цією інформацією і спростуванням.

Проте, ми одразу ж звернули увагу на дрібничку, яка проводить пряму паралель із справою Кушнарьова. Як і тоді, так і зараз правоохоронці демонструють дивну необізнаність у марках зброї, або свідомо брешуть.

Адже, у повідомленнях із місця події в обох випадках як знаряддя вбивства спочатку називався карабін російського виробництва “Сайга”, який через якийсь час легким рухом руки тих самих правоохоронців “трансформувався” і за формою, і за якістю. В даному випадку “Сайга” перетворилася у “Зауер”, хоча, як на нас - вони навіть візуально надто різні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.