Тимошенко введе “податок на багатство”

Автор/джерело -  © “Аратта. Вікно в Україну”



Дата публiкацiї - 22.10.2008 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5980

Уряд пропонує ввести податок на нерухоме майно на рівні місцевих бюджетів.

З першого листопада 2008 року Тимошенко планує ввести “податок на багатство”. Про це вона заявила на прес-конференції в Києві, повідомляє Korrespondent.net.

Відповідний законопроект входить до пакету "антикризових" законодавчих актів, який уряд має намір запропонувати для розгляду парламенту.

Уряд також пропонує законодавчо зобов'язати кредитно-фінансові установи рекапіталізувати весь прибуток протягом двох років, щоб збільшити капіталізацію банківської системи.

"Передбачаємо цим законом (законопроектом), що два роки вся банківська система не буде розподіляти дивіденди, а весь прибуток буде направляти в статутні капітали для збільшення капіталізації", - сказала вона.

За словами прем'єра, Кабінет міністрів одноголосно схвалив відповідний законопроект на засіданні 22 жовтня.

Нагадаємо, що введення “податку на багатство” передбачалося в Універсалі національної єдності, підписаному в 2006 році Президентом України Віктором Ющенком, Головою Верховної Ради Олександром Морозом, прем'єр-міністром Юрієм Єхануровим. Від фракції Партії регіонів документ підписав Віктор Янукович, від Нашої України - Роман Безсмертний, від СПУ - Василь Цушко, від КПУ - Петро Симоненко.

Схожий податок був уведений в 2002 році у Швейцарії. Там компанії, чий дохід перевищує 1 млн. швейцарських франків у рік, також платитимуть податок, однак він буде стягуватися тільки у випадку, якщо число безробітних у кантоні перевищить оцінку в 2%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.