Сліди від “Фаїни” ведуть на Банкову?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.10.2008 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5999

Ситуація із захопленим піратами судном із українським екіпажем і зброєю на борту все більше набуває ознак детективу. Втім, це не поліпшує долі самих бранців, навколо яких влада імітує бурхливу діяльність.

«Критична ситуація, що склалася навколо захопленого сомалійськими піратами судна «Фаїна», не витримує ніякої критики», - вважає народний депутат Геннадій Москаль.

На його думку, навколо цього судна відбувається майже детективна історія. Москаль зазначає, що за інформацією чиновників високого рангу, власник судна «Фаїна» вільно заходить до приміщень Секретаріату Президента, РНБО України, але жоден із них не хоче називати його особу.

За достовірною інформацією народного депутата, вантаж, який поставляє «ДК Укрспецекспорт», ДП «Укрінмаш», був застрахований в одній із відомих українських страхових компаній. Сума страховки складає не один десяток мільйонів доларів США. Також було застраховано і військове обладнання, що знаходиться на судні «Фаїна», і саме судно. «На сьогоднішній день залишається невідомим той факт, хто виступав експедитором по перевезенню вантажів на судні «Фаїна». Але за неперевіреними даними, це одна з офшорних компаній», - додав Москаль.

Народний депутат також зазначив, що експедитор отримав суму у доларах США у великих розмірах. «Вся ця «детективна історія» викликає певні підозри як у здійсненні фінансових махінацій, так і у прикритті високо посадовців. А доля простих українських моряків взагалі нікого не цікавить», - наголошує Геннадій Москаль.

Народний депутат України Москаль направив депутатське звернення до Секретаріату Президента, РНБО України, СБУ, Мінтрансу, «ДК Укрспецекспорт», ДП «Укрінмаш» з проханням назвати власника судна «Фаїна»; компанію, яка здійснювала експедиторські послуги по перевезенню вантажу на судні «Фаїна», з указанням суми оплати цих послуг; назвати компанію, яка здійснювала страхування вантажу судна та членів екіпажу; а також дії власника цього судна, експедиторської та страхової компаній по визволенню українських моряків та вантажу, що перебувають у полоні сомалійських піратів на судні «Фаїна».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.