Приємна новина. Інтернет-товариство зростає

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 24.10.2008 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6005

Чисельність інтернет-аудиторії в Україні становить 9,6 млн. користувачів.

Про це повідомила прес-служба Держдепартаменту з питань зв`язку (Держзв’язку) з посиланням на заступника міністра транспорту і зв`язку - директора Держзв’язку Олега Проживальського.

За його даними, «чисельність інтернет-аудиторії в Україні на 1 жовтня 2008 року становить 9,6 млн. осіб».

При цьому простежується тенденція нерівномірного розподілу користувачів мережі по регіонах. Так, позицію лідера (60% загальної інтернет-аудиторії в Україні) займає Київ. Далі - з сумарною часткою в 29,91% від загальної інтернет-аудиторії - Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів, Крим і Запоріжжя. Найменша активність користувачів зафіксована в Житомирській (0,18%), Волинській (0,15%) і Чернівецькій (0,20%) областях. На інші регіони припадає 9,53% користувачів.

Як зазначив Проживальський, сегмент ринку послуг комп'ютерного зв'язку є одним з найдинамічніших серед інших сегментів телекомунікаційних послуг. За його словами, «послуги з надання широкосмугового доступу до Інтернет разом із цифровим телебаченням визнані експертами найперспективнішими, у тому числі і с точки зору зростання доходів для українського ринку послуг зв'язку».

На комп'ютерний зв'язок за підсумками дев'яти місяців, за даними Держкомстату, припало 5% від загальних доходів галузі, або майже 1,7 млрд. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.