Фізична сила чоловіків - написана на обличчі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.10.2008 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6007

Психологи з Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі отримали експериментальні докази того, що за обличчям людини можна дізнатися, яка її реальна фізична сила.

Під час дослідження вчені попросили учасників експерименту оцінити фізичні можливості людини, грунтуючись лише на фотографіях її обличчя або верхньої половини тулуба.

При цьому люди, чиї фото демонструвалися учасникам, були раніше фізично випробувані. Виявилося, піддослідні максимально точно назвали реальну силу чоловіків. Також було встановлено, що люди схильні оцінювати силу чоловіка не на основі мускулистості його ніг, а на основі ширини грудної клітини та обсягу біцепсів.

А от що стосується фізичної сили жінок, то ніхто з учасників не зміг це зробити.

Фахівці вважають, що подібні навички оцінки фізичної сили беруть свій початок з глибокої давнини, але виконують різну роль для жінок і чоловіків. Чоловіки підсвідомо оцінюють рівень загрози, яку їм несе інший чоловік, а жінки подібним чином підбирають чоловіків, здатних забезпечити захист їм та їхнім нащадкам.

Не так давно індійські вчені розробили технологію розпізнавання людини за ходою, яка, за словами фахівців, так само унікальна, як його обличчя або відбитки пальців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.