Прикмети продовжують життя

Автор/джерело -  © tv.ukr.net



Дата публiкацiї - 26.10.2008 03:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6014

Як з'ясувала нещодавно група дослідників з Лондонського університету під керівництвом доктора Стелі Мак-Гуайр, віра в різні прикмети і забобони продовжує людям життя.

Вивчаючи і систематизуючи переконання 5460 співвітчизників в різних містах країни з травня 2004 року, учені виявили, що 93% людей 80 і більше років стверджують, що протягом життя уважно відносилися до прикмет, сновидінь і прогнозів, або, принаймні, хоч би одній прикметі вірили беззастережно.

Серед людей старше 90 років таких вже 97%. Доктор Мак-Гуайр не поспішає списувати це на те, що люди похилого віку просто впали у дитинство.

«У цьому є своя логіка, - стверджує вона, - прикмети, можливо, примушують людей бути обережнішими, ретельно обдумувати свої дії, спокійніше відноситися до вірогідності можливої невдачі, і, таким чином, захищають їх від стресу і від відчуття провини за незадовільний результат. Крім того, слідування багатьом старовинним прикметам певною мірою систематизує життя».

Думку доктора Мак-Гуайр побічно підтверджує уперта статистика: більше всього британських довгожителів проживають в Уельсі і Шотландії. Там же знаходиться і найбільша кількість забобонних людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.