Ціна слова обранців. Обіцянка - цяцянка, виборцеві в радість...

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.10.2008 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6017

Попри гучні заяви Президента, звернення прем'єра, запевнення мерів і губернаторів - більшість українців у містах мерзнуть у власних оселях. І столиця - не виключення.

Мер та його підлеглі мають найближчим часом прозвітувати про стан підключення київських квартир до опалення.

Про це заявив депутат Київради Дмитро Андрієвський, який надіслав офіційне звернення на ім`я київського міського голови.

«Черновецький обіцяв дати всім киянам тепло ще першого жовтня, - сказав Дмитро Андрієвський. – На телебаченні, у пресі, на радіо він заявляв, що опалення в Києві буде дано раніше за звичні терміни, раніше за всі інші українські міста. Але своєї обіцянки мер не дотримався. Сьогодні на порозі вже листопад, а більшість столичних квартир – досі без опалення. Саме тому ми вимагаємо від влади надати звіт: чому вона не в стані виконати своїх обіцянок».

На переконання Дмитра Андрієвського, ситуація із підключенням квартир киян до опалення є яскравим прикладом загального безладу, який царює у Києві на ринку житлово-комунальних послуг. «За два з половиною роки свого правління Черновецький не зробив жодного руху для реформування цієї галузі, що свідчить про його неефективність як керівника», - додав Дмитро Андрієвський.

Нагадаємо, раніше мер Черновецький обіцяв дати тепло у київські квартири з першого жовтня. Трохи пізніше перший заступник київського міського голови Анатолій Голубченко гарантував включення опалення у всіх житлових будинках столиці до 25 жовтня.

Від “Аратти”: ми не маємо жодного сумніву у тому, що у помешканнях високих посадових осіб та керівних чиновників - тепло і затишно.

Бо мешкають вони вже давно не у отруйній атмосфері задимлених міст, а у власних заміських маєтках, де їх обігріває найсучасніша опалювальна техніка. Індивідуально. І подудовано оце все виключно за скромну зарплатню тих самих слуг народних.

Проте, мільйони їхніх виборців мешкають не у маєтках, а багатоповерхових конурках, які дісталися у спадок від соціалістичного раю і задурно були їм подаровані щедротами українських чиновників. Щоб не опікуватися, наприклад, ремонтами і добросовісно красти поквартирну платню, яку громадяни платять не відомо за що. А принагідно “засовоювати” ті ж самі народні кошти за так звані комунальні послуги, наприклад, за обігрів помешкань. При тому, як це вже очевидно, із кожним роком, ці послуги стають і дорожче, і все більш примарнішими.

А головне - нікуди не подінешся - платитимеш, бо совітська система діє безвідмовно: громадянин винен чиновникові тільки тому, що він, громадянин, тут народився.

Звичайно, якщо нам, громадянам це просто не обридне і ми самі не зробимо інший порядок у власній оселі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.