Дівчина-пілот захищатиме небо України

Автор/джерело -  © Прес-служба МО України



Дата публiкацiї - 27.10.2008 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6019

У Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск 36 молодих офіцерів – випускників авіаційного факультету.

24 жовтня у Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск молодих офіцерів – випускників авіаційного факультету. Відтепер лави авіаційних частин Збройних Сил України поповнилися 36-ма лейтенантами. 4 червоних диплома, 6 – посвідчень військового льотчика ІІІ-го класу – відмінний результат їхнього навчання в Харкові.

Привітати молодих лейтенантів зі знаменною подією в їхньому житті на урочистий ритуал випуску прибули начальник штабу – перший заступник командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Петрушенко, представники місцевих органів влади і самоврядування, почесні гості, рідні та близькі лейтенантів.

Генерал-лейтенант Микола Петрушенко від імені командувача Повітряних Сил ЗС України привітав випускників із закінченням славетного навчального закладу та побажав молодим льотчикам бути завжди схожими на легендарного льотчика тричі Героя Радянського Союзу Івана Кожедуба, ім’я якого носить видовий вищий військовий навчальний заклад.

Емоційна промова начальника Харківського університету Повітряних Сил генерал-лейтенанта Віктора Ткаченка була сповнена сумом прощання зі своїми вихованцями та сподіванням на те, що усі вони своєю ратною службою й надалі будуть примножувати досягнення “чисельної армії” випускників Харківського університету та авіаційного факультету зокрема.

У числі рідних та близьких випускників, які були присутні на урочистостях, були і батьки лейтенанта Вікторії Мєкотової. Льотчик нового покоління винищувальної авіації, вона є продовжувачем військової династії у другому поколінні. Новим місцем служби дівчини стане одна з авіаційних бригад Повітряних Сил ЗС України, що у Криму. Тут, далеко від рідної домівки в Кіровограді, дівчина отримає можливість розпочати кар’єру військового льотчика та показати свої вміння в авіачастині, де ведеться напружена бойова підготовка.

За офіційним ритуалом, право прощання з Бойовим прапором Університету було надано випускнику, який закінчив навчання з дипломом з відзнакою лейтенанту Максиму Хабалову.

По завершенню офіційної частини церемонії випуску перед офіцерами та запрошеними гостями виступили художні колективи Слобожанщини.

Льотчик нового покоління лейтенант Вікторія Мєкотова з батьками.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.