Зниження цін на пальне

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.10.2008 15:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6020

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко домовилася з учасниками нафтового ринку про зниження цін на всі види нафтопродуктів на вітчизняних заправках до 1 листопада на 40 копійок та до 1 грудня – на 1 гривню за літр пального.

Про це Юлія Тимошенко заявила журналістам після зустрічі з представниками нафтовидобувних та нафтопереробних підприємств.

“Ті, хто реалізує дизельне пальне та бензин на заправках, взяли на себе зобов’язання знизити ціни на всі види “світлих” нафтопродуктів до 1 листопада на 40 копійок за 1 літр і довести це зниження поступово до 1 грудня на 1 гривню”, - зазначила глава уряду.

При цьому Юлія Тимошенко повідомила, що уряд зі свого боку йде назустріч учасникам нафтового ринку, не підвищуючи жодних податків, акцизів, імпортного мита.

Крім того, за словами прем’єр-міністра, буде складено графік, за яким буде повертатися заборгованість з відшкодування ПДВ для експортерів.

Разом із тим, піз час зустрічі із прездставниками паливного бізнесу, Юлія Тимошенко відзначила, що ціна на нафту в світі останнім часом знизилася більше ніж у двічі: з 147 доларів за барель - у червні, до 59 доларів - станом на 26 жовтня.

Водночас прем’єр-міністр зауважила, що незадоволена незначним зниженням ціни на нафтопродукти на внутрішньому ринку України: “якщо у пік ми мали з вами ціну на дизельне пальне більше 7.00 грн., за бензин марки А-95 - близько 6.00 грн., то зараз практично ми не реєструємо зниження цін на нафтопродукти у зв’язку зі зниженням цін на нафту”.

Юлія Тимошенко відзначила, що нафтопродукти на внутрішньому ринку повинні коштувати у два рази менше. “Мене цікавить, на яку ціну ми можемо вийти з 1 листопада і як вона прораховується”, - додала вона.

Окрім того, Юлія Тимошенко вказала на незадовільну роботу Антимонопольного Комітету України з цього питання. “Якщо ми з вами говоримо про те, що за останні роки Україна просто начинена монополіями, як різдвяна качка яблуками, то потрібно про це сказати, що це монополія”.

Юлія Тимошенко також додала, що монополісти можуть не розраховувати на те, що їм вдасться “сховатися за хаосом”, пов’язаним з невизначеною політичною ситуацією в країні, оскільки, за її словами, дострокових парламентських виборів не буде.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.