Ціни на пальне. АМКУ порушив справу на нафтотрейдерів

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 27.10.2008 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6022

Антимонопольний комітет України 27 жовтня порушив справу проти найбільших нафтотрейдерів за підозрою у змові з метою необґрунтованого завищення цін на бензин на автозаправних станціях.

Про це журналістів у Полтаві повідомив виконуючий обов'язки голови АМКУ Олександр Мельниченко.

"У всьому світі ціни знижуються, а у нас підвищують. Адекватною повинна бути реакція... ціна операторів АЗС повинна бути економічно обґрунтованою і конкурентною", - сказав він.

При цьому Мельниченко відмовився назвати порушників, пославшись на таємницю слідства: "Ми назвемо тих нафтотрейдерів, хто допустив порушення, після закінчення нашого розслідування".

Він нагадав, що Комітет раніше закликав нафтотрейдерів адекватно відреагувати на зниження вартості нафти на світових ринках, проте оператори ігнорують заклик.

Нагадаємо, АМКУ вже почав розслідування діяльності нафтотрейдерів на предмет можливої змови у зв'язку з одночасним встановленням однакових цін на бензин А-95 на автозаправних станціях у Києві і Київській області.

У 2008 році АМКУ декілька разів штрафував нафтотрейдерів, зокрема за необґрунтоване підвищення цін на нафтопродукти.

У серпні АМКУ оштрафував компанію "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) на 0,3 млн. гривень за необґрунтоване підвищення цін на бензин у листопаді-грудні 2007 року.

У липні комітет оштрафував компанію Лисичанський НПЗ (ЗАТ "ЛІНИК", Луганська область) на 500 тисяч гривень за зловживання монопольним станом.

Також Комітет порушив справу проти компаній "Укртатнафта", концерну "Галнафтогаз" (Львів), нафтопереробного комплексу "Галичина" (Дрогобич, Львівська область), Лисичанського НПЗ, "Нафтохіміка Прикарпаття" (Івано-Франківська область) і компанії "ЛУКОЙЛ - Одеський нафтопереробний завод" за ознаками антиконкурентних узгоджених дій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.